Savez za Srbiju najavio protest za četvrtak u 18h: “Na ovaj protest ne pozivamo građane…”

0
BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/MO

Poslanici stranaka i pokreta koji čine Savez za Srbiju neće prisustvovati sutrašnjoj sednici Skupštine Srbije jer bi time podržali kršenje Ustava, a predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović najavio je da će tražiti i ocenu ustavnosti vanrednog stanja, preneo je N1.

Poslanici će ispred Skupštine u četvrtak u 18 sati održati protest protiv neustavnog uvođenja vanrednog stanja i mera zatvaranja građana Srbije, a Veselinović je istakao da na taj protest ne pozivaju građane.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac rekao je da će opozicija biti prisutna u holu Skupštine Srbije tokom sednice, dok je poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao da oni ne žele da učestvuju u sednici Skupštine Srbije, jer je ona farsa i predstava.

Aleksić je rekao da je način na koji je sazvana sednica Skupštine Srbije dokaz da je Skupština u službi Vlade Srbije i da je sve obrnuto – “umesto da parlament kontroliše Vladu, on servisira Vladu i predsednika”.

“Ukoliko Vlada ne povuče odluku o zabrani kretanja od 83 sata tokom prvomajskih praznika, protestovaćemo”, rekao je Aleksić za N1.

Lutovac je rekao da će parlament služiti tome da se potvrde odluke jednog čoveka i da se pokazuje da je odluka SZS da bojkotuje parlament ispravna.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da su predsednik i premijerka prekršili Ustav i da će SZS u četvrtak u 18 časova protestovati ispred Skupštine Srbije protiv ponovnog zatvaranja građana “četiri dana u četiri zida”.