Savez za Srbiju i predstavnici srpske opozicije sa Kosova saopštili su da ne treba izlaziti na izbore zakazane za gradonačelnike na severu Kosova i najavili, posle današnjeg sastanka, formiranje Saveza za Kosovo, preneo je N1.

Predsednik organizacije Narodna pravda Nenad Radovanović je, na konferenciji za novinare, rekao da ti izbori ne treba da se sprovedu, dodajući da se na izborima na Kosovu „u džakovima donose glasovi za Srpsku listu“, a opozicija ne može da se čuje u medijima.

„Već šest godina doživljavamo sunovrat na Kosovu“, rekao je Radovanović, sem kojeg su na skupu bili predstavnik pokreta Otadžbina Slaviša Ristić, Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković, organizatori protesta jedan od pet miliona na Kosovu i drugi.

Predsedavajući Saveza za Srbiju, lider pokreta Dveri Boško Obradović, rekao je da nema uslova da se u Srbiji održe izbori, pa tako, kako je naglasio, ni na Kosovu koje je deo Srbije.

Obradović je saopštio da je Savez za Srbiju prihvatio poziv predstavnika srpske opozicije sa Kosova da se formira Savez za Kosovo u koji će ući partije, organizacije, ugledni pojedinci.

„Danas je u sedištu Saveza za Srbiju održan inicijativni sastanak, sa zadovoljstvom smo pihvatili poziv Srba sa Kosova, koordiniraćemo aktivnosti, želimo da se jasnije čuje njihov glas u čitavoj Srbiji“, rekao je Obradović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.