“Sastav nove vlade najkasnije do 8. novembra. Đukanovićev odgovor jasan i konkretan…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Kandidat za mandatara, lider koalicije “Za Budućnost Crne Gore” , Zdravko Krivokapić najavio je danas da će do 8. novembra ponuditi predlog za novu Vladu.

“Vrlo brzo ćemo uputiti Skupštini predlog nove Vlade. Imamo još jednu obavezu, a to je da sagledamo integralno sistem čitave uprave i do 8. novembra dogovorimo sastav Vlade”, kazao je Krivokapić posle konsultacija sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem.

Đukanović je rekao da će danas Skupštini uputiti predlog nove parlamentarne većine da Zdravko Krivokapić bude mandatar za sastav nove Vlade.

Đukanović  je održao konsultacija o mandataru sa predstavnicima liste `Za budućnost Crne Gore` Zdravkom Krivokapićem, `Mir je naša nacija` Aleksom Bečićem i `Crno na bijelo` Dritanom Abazovićem.

Kako je dodao Krivokapić, današnje konsultacije su samo još jedan dokaz unapređenja političke kulture.

“Imali smo otvoren, jasan, konkretan odgovor gospodina predsednika Đukanovića. On je sa svojim ovlašćenjima mogao da pravi drugu kombinatoriku. Prilikom dolaska u Skupštinu sa 41 potpisom obezbedili smo da ta procedura bude kraća”, rekao je Krivokapić.

Istakao je da će danas poslati pozive svim strankama nacionalnih manjina da učestvuju u formiranju vlade i da tako, kako je kazao, daju doprinos.

Predsednik parlamenta  i predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je rekao da je sastanak bio sadržajan u interesu svih građana. 

Lider platforme “Crno na bijelo” Dritan Abazović je rekao da je današnji dan dokaz da je crnogorsko “društvo zrelije nego što smo mislili”.

“Građani treba da budu relaksirani. Dobili smo obećanje da neće biti opstrukcija. Ne trebaju nam svađe… Danas je veliki dan za Crnu Goru nakon istorijskih promjena. Bez obzira na podjele, možemo da iskoračimo. Ja sam siguran da će nova vlada raditi u interesu građana”, zaključio je on.