Sastanak Vučića i Stefanovića: “Okruženje se dramatično naoružava…”

1
(BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/DS)

 (Beta) – Predsednik Aleksandar Vučić je danas ocenio da je Srbija “u veoma složenom okruženju i složenoj političkoj situaciji” i da je “upravo zato Vojska Srbije neophodna kao garant očuvanja mira i stabilnosti i odvraćanja od napada na našu zemlju”.

“Mnogo stvari još moramo da uradimo imajući u vidu činjenicu da se u okruženju svi dramatično naoružavaju. Naša je obaveza da uvek i u svakom trenutku imamo dovoljnu snagu, dovoljnu silu da našu zemlju zaštitimo i sačuvamo i to će Vojska Srbije biti u stanju u svakom trenutku da učini”, rekao je Vučić posle sastanka s ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba, generalom Milanom Mojsilovićem, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Predsednik je naveo da “mnogo još moramo da uradimo, posebno za takozvane uslove noćne borbe, nabavljanje dodatnih optoelektronskih sredstava, nabavljanje novih, savremenih orudja i oružja za protivvazdušnu odbranu, Ratno vazduhoplovstvo, ali i za dalje jačanje naših pešadijskih jedinica”.

On je istakao da je na sastanku bilo reči i o jačanju saradnje s fabrikama domaće namenske industrije sa kojima će Ministarstvo odbrane “obaviti dodatne i posebne razgovore”.

“Mi ne bežimo od toga da uložimo značajne sume novca u narednom periodu, ali ta isporuka mora da bude drugačija, odgovornija, veća”, rekao je Vučić.

1 KOMENTAR

  1. Само бих додао, све је у реду што се тиче тих нових оруђа и оружја, само “бој не бије,…” минималац од 300 евра, ако ме разумете, односно они који спаковани чекају да оду одавде.

Comments are closed.