Saslušan sin Mila Đukanovića u tužilaštvu, a on će se oglasiti pismeno: “Gleda se da nije ko vodu otrovao, da nema negde eksploziva…”

0
screenshot/youtube

Blažo Đukanović, sin predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, saslušan je jutros u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu građanina. Ovu informaciju su pobjavile podgoričke “Vijesti”, koji ma je to potvrđeno iz ovog tužilaštva.

Đukanović je odgovarao na pitanja tužilaca povodom slučaja “Pandora papiri”.

Kako se navodi, predsednik Crne Gore Milo Đukanović će se o tom slučaju pismeno izjasniti.

“Pisano izjašnjenje je moguće. To se daje visokim funkcionerima, ne zato da bi bili privilegovani ili izdvojeni od drugih, nego da bi se izbegla procedura kontrolisanja prostorija. Gleda se da nije ko vodu otrovao, da nema negde eksplozivna naprava i to nam dane uzima. Mi zato napišemo pitanja koja bi mu bila postavljena kada bi došao i pošaljemo mu ih na izjašnjavanje. Ali ako bi bio pozvan da dođe, sigurno bi morao doći”, rekao je juče glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

U “Pandora papirima” se navodi da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza složene mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih Devičanskih Ostrva, Paname i Gibraltara.