Aleksandar Saša Đorđević je najavio povlačenje sa čela košarkaške reprezentacije, i po prirodi stvari krenulo se u razmatranje ko će biti njegov naslednik.

Dvojica trenera su u „užem izboru“ javnosti – Saša Obradović i Igor Kokoškov – a mediji su ovih dana pisali kako je nekadašnji košarkaš Zvezde i reprezentacije Saša Obradović najbliži klupi nacionalnog tima.

On je tim povodom za Mozzart sport rekao:

„I ja sve čitam iz novina, sa portala… Konkretan poziv nisam dobio. Verovatno je potrebna procedura, postoje kandidati za to mesto pod jedan, dva, tri… Verujem da svi srpski košarkaški treneri imaju želju da vode naš nacionalni tim. Nikad nisam krio, to je i moj san. Ali, prvo je potrebno analizirati Mundobasket, reći kakav je program i cilj za naredni period, pa tek potom odrediti selektora”.

Obradović je trenutnop trener Monaka, a na pitanje da li je razgovarao sa čelnicima kluba oko eventualnog angažmana u reprezentaciji, on kaže:

„Tu priču nisam otvorio jer još nemam konkretan povod za tako nešto. Moram da znam gde sam, neko drugi treba da povuče prvi potez, ne mogu napamet da pričam”.

On je rekao i da je mesto trenera srpske reprezentacije pre svega pitanje časti.

„Nekom ko je patriota, kome je košarka sve dala, ne treba puno da vaga. E sad, kakvi će ciljevi biti postavljeni, rezultati ostvareni zavisi od mnogo faktora. Ko će se od igrača odazvati pozivu selektora, ma ko to bio, kako će igrati, da li će biti povređenih košarkaša…”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.