Šapić: “Vesić je podelio tablete a posle smo došli u situaciju da nemamo para za neke stvari”

2
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

(Beta) – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da grad pod njegovim vodjstvom neće nastaviti projekat “rečnog javnog prevoza”, koji je najavila prethodna administracija.

Šapić je za televiziju B92 rekao da je za rečni javni prevoz bilo potrebno 400 miliona evra, ali da tako nešto nemaju ni razvijeniji gradovi, te da ga “neće biti” ni u Beogradu.

On je kritikovao i podelu besplatnih tableta, koju je organizovala prethodna gradska vlast predovodjena gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, navodeći da “nijedno dete ne uči sa tableta, niti se koristi u učionicama”.

“Vesić je podelio tablete a posle smo došli u situaciju da nemamo para za neke stvari”, rekao je Šapić.

Novi gradonačelnik Beograda je najavio da se vrši “skrining svih javnih preduzeća”, a da su dosadašnji rezultati pokazali da situacija “nije dramatična” ali da “nije ni sjajna”, i da je “činjenica da je sigurno bilo negde i nekog neodgovornog ponašanja”.

Najavio je da će se na sledećoj Skupštine grada raspravljati i o reklamama na autobusima, od kojih se ne vidi osnovna boja – crvena, koju treba da ima gradski prevoz, navodeći da “neće biti reklama na autobusima”.

Šapić je najavio da će uvesti jedinstven broj Grada Beograda za pritužbe gradjana na rad svih komunalnih i javnih preduzeća.

O svim sukobima naprednjaka u poslednje vreme čitajte u velikom dosijeu u novom Nedeljniku.

2 KOMENTARA

  1. Несумњиво, неколико озбиљних проблема са канализацијом у центру Београда, са скоро уништеним (скупо плаћеним плочама код Храма Светог Саве, изд), показује стварну слику “успешности” досадашње градске власти. Но, то не значи да нови градоначелник сада свакодневно прозива Весића за све лоше што је урадио. Шапић мора да озбиљно засуче рукаве, да не политизора, да ефикасно решава уочене проблеме, али и да предузима превентивне мере. Почев од грејања, поправке улица, снабдевања оснивним животним намирницама, заштити деце, болесних и немоћних. Има тога колико хоћеш, само ско своју политичку позицију не мислиш једино битном.

  2. Nemojte samo vesića da kritikujete. on je čudo od čoveka, nikad nesposobnijeg čoveka nismo imali. Verovatno će ga vučić poslati za ambasadora negde. !!!

Comments are closed.