Šapić o “prethodnim vlastima”, Vesić o “jadu”, Zorana i Đuka i svi sukobi naprednjaka u poslednje vreme – Dosije u novom Nedeljniku

0
BETAPHOTO/BEOINFO

Naprednjaci su odavno patentirali model svaljivanja odgovornosti na “prethodne vlasti”, neko će reći da su to počeli da uvežbavaju još po osnivanju stranke u Zemunu i nije im smetalo što su tada prethodna vlast bili radikali, to jest oni, a novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić se pokazao veštim u tome. Kada je pukla cev u beogradskoj ulici Kraljice Marije, Šapić je po tom modelu optužio bivšu gradsku vlast, koja je eto kao i sadašnja njegova bila naprednjačka. Naravno, njegova meta je bio Goran Vesić, doskorašnji zamenik gradonačelnika na papiru i de facto gradonačelnik Beograda.

“Neću da bežim od odgovornosti i neću da se pravimo ludi, i neću da neko ko piše pesme i slika se sa lemurom na glavi i poklanja knjige i vozi se u prikolici… pa što nisi zamenio cev”, poručio je Šapić. Možda nekome nije bilo jasno na koga je mislio, ali nema baš mnogo političara koji su se slikali sa lemurom.

“Nijedan infrastrukturni projekat od nacionalnog značaja u kojem Grad učestvuje neće više kasniti zbog krivice Grada… Kako više vreme prolazi, tako shvatam da stvari u Beogradu nisu baš najbolje funkcionisale onako kako su nam predstavljene”, rekao je nedavno Šapić.

Vesić je sačekao priliku da odgovori.

Ceo tekst objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 21. jula

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs