Šapić predstavio Program za Beograd: Bezbednost dece i čistiji grad

0

(Beta) – Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i prvi na listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” Aleksandar Šapić predstavio je danas “Program za Beograd” u kojem je naglašeno da će, pored kapitalnih infrastrukturnih projekata, akcenat biti stavljen i na bezbednost gradjana, posebno dece, razvijanje sistema primarne zdravstvene zaštite i čistiji i zdraviji glavni grad.

Dalji razvoj grada biće posvećen povećanju efikasnosti lokalne administracije, izmedju ostalog otvaranjem kontakt centra sa jednom telefonskom linijom na koju će Beogradjani moći da se obraćaju šta god da im je potrebno, postavljaju pitanja na koja će od strane gradske uprave morati da dobiju odgovor u roku od 72 sata, ostavljaju predloge i sugestije.

“Posledica postavljanja ovog sistema biće i sinhronizacija rada javnih i komunalnih preduzeća. Takodje, u planu je i otvaranje ‘gradskih kuća’ na teritoriji čitavog Beograda”, navodi se u saopštenju.

Tokom obrazlaganja programa, Šapić je kandidatima SNS za odbornike u Skupštini Beograda kazao da će ključni prioriteti biti briga o svim kategorijama društva, posebno najmladjim i najstarijim sugradjanima, kao i briga o obrazovanju i predškolskom vaspitanju.

Šapić je naglasio da će posebnu pažnju posvetiti “vraćanju dostojanstva” svim prosvetnim radnicima, obezbedjivanju najboljih mogućih uslova za njihov rad i vraćanje statusa u društvu kakav zaslužuju i dodao da se samo zajedničkim snagama mogu stvoriti uslovi za bolji, lepši, bezbrižniji i kvaliteniji život svih Beogradjana.