Šapić: Formalno ćemo promeniti organizaciju ali ne i političke stavove

1
Foto Nedeljnik

(Beta) – Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je danas da će SPAS formalno promeniti svoju organizaciju ali da neće promeniti svoje političke stavove.

Šapić je za televiziju B92 rekao da se nada da će u toku maja biti rešene tehničke stvari oko ujedinjenja Srpske napredne stranke (SNS) i SPAS-a.

Ocenio je da je to ujedinjenje “prirodan tok stvari”, navodeći da ujedinjenje predstavlja udruživanje snaga ljudi istih ili sličnih političkih stavova.

“Ovo je posledica jednog procesa koji je trajao par godina. Prirodnog procesa, zbližavanja, pogleda na neke stvari”, naveo je Šapić.

Lider SPAS-a je kazao da je SNS velika organizacija i istakao da veruje da u okviru nje postoje različita mišljenja na razne teme a da je jedino važno da ih sve ujedinjuju važne i ključne stvari.

“Ja nisam napravio SPAS i on nije bio cilj sam po sebi. On je trebalo da bude instrument i sredstvo u postizanju nekih konkretnih stvari za društvo u kom živimo. Ne možete se baviti politikom ukoliko nemate organizaciju”, rekao je Šapić.

On je dodao da je SPAS “odradio svoju ulogu u društvu”, navodeći da su tom organizacijom ubačene u političku scenu važne stvari, poput iznošenja političkog stava na način koji nije do tada bio prepoznatljiv.

“To je spremnost na razgovor, na kompromis, a opet sa druge strane ostati dosledan što se tiče nekih važnih, ključnih krucijalnih stvari. Biti spreman da pohvališ političkog protivnika iako vi sami ne sprovodite tu stvar, a sa njim se slažete”, rekao je i dodao da je SPAS takav pristup prvi uveo u politički prostor u Srbiji.

1 KOMENTAR

  1. Идеја “разграничења” ће још једној, српској, “патриотској” политичкој организацији постати елемент решења косовског проблема !

Comments are closed.