Šapić: “Do kraja meseca SPAS i SNS zajedno, izbori i funkcije nisu motiv…”

0
Foto Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je da će do kraja maja stranka koju vodi i Srpska napredna stranka (SNS) biti deo zajedničke političke organizacije, navodeći da “nikakvi izbori ni bilo koje funkcije nisu motiv” zašto se ujedinjuju.

On je, u intervjuu za današnju Politiku, rekao da će se u narednih nekoliko dana definisati kada će biti nastavak razgovora. 

“Siguran sam da ćemo u naredne dve-tri nedelje doći do nekog dogovora i da ćemo već krajem ovog meseca biti deo zajedničke političke organizacije”, naveo je Šapić.

Na pitanje da li će spajanjem SNS i SPAS-a biti rešeno pitanje kandidata za naprednjaka za gradonačelnika Beograda, Šapić je rekao “videćemo”, kao i da “do izbora za Skupštinu grada Beograda ima još 11 meseci”.

“Svakako da najviše znanja, iskustva i rezultata imam iz lokalne politike i svakako da je na današnji dan to oblast u kojoj mogu najviše da doprinesem. Kako se izbori budu približavali, tako će i sve stranke, u skladu sa situacijom i okolnostima, da pripremaju svoje formacije za različite funkcije koje iziskuju izbori ispred nas. Potpuno sam siguran da ćemo imati najbolje i najjače kandidate za svako mesto”, rekao je Šapić.