Saopštenje Superlige: “Engleski klubovi pod pritiskom napustili takmičenje, razmotrićemo preoblikovanje…”

0

Organizacija Superlige je izdala saopštenje u kojem stoji da se “razmatra preoblikovanje projekta”, što zapravo znači da je ideja suspendovana, nakon što je svih šest premijerligaša koji su učestvovali u planiranju projekta istupili iz novoformiranog takmičenja.

Prvi je do takve odluke došao Siti, pokrenuvši proceduru povlačenja iz grupe koja radi na razvoju i osnivanju Superlige, čije je formiranje iniciralo ukupno dvanaest evropskih klubova.

Superliga se oglasila saopštenjem u kojem navodi da su “engleski klubovi pod pritiskom morali da napuste udruženje”.

“Predložili smo novo evropsko takmičenje jer postojeći sistem ne funkcioniše. Naš predlog za cilj ima da omogući sportu da se razvija, stvarajući resurse i stabilnost za celu fudbalsku piramidu, uključujući pomoć u prevazilaženju finansijskih poteškoća koje je cela fudbalska zajednica iskusila kao rezultat pandemije. Takođe bi obezbedio materijalno poboljšane solidarne isplate svim fudbalskim akterima.

Uprkos najavljenom odlasku engleskih klubova, prinuđenih da donose takve odluke zbog pritiska na njih, uvereni smo da je naš predlog u potpunosti usklađen sa evropskim zakonom i propisima, što je danas pokazala i sudska odluka da se Superliga zaštiti akcije treće strane.

S obzirom na to kakve su trenutne okolnosti, preispitaćemo najprikladnija rešenja za preoblikovanje projekta, imajući uvek u vidu naše ciljeve da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo, istovremeno povećavajući solidarne isplate za celu fudbalsku zajednicu”, piše u zvaničnom saopštenju Superlige Evrope.