Šansa za srpske startape na vodećem investicionom skupu u Dubaiju AIM 2020

  0

  Startapi iz Srbije imaju priliku da po prvi put predstave svoju ideju na globalnoj startap izložbi i takmičenju AIM Startup 2020 u Dubaiju, koje će okupiti vodeće svetske investitore, preduzetnike i donosioce odluka.

  Učešće srpskog predstavnika omogućeno je zahvaljujući partnerstvu Naučno-tehnološkog parka Beograd i The Annual Investment Meeting (AIM), vodeće investicione platforme na Bliskom Istoku i Severnoj Africi, koji organizuju prvo nacionalno AIM Startup takmičenje u Srbiji 10. februara u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Prijave za učešće startapa su otvorene i dostupne na linku, a startapi mogu aplicirati do 30. januara.

  Globalno AIM 2020 Startap finale na kome će se predstaviti lokalni pobednici iz 80 zemalja, održaće se u okviru desetog skupa Annual Investment Meeting od 24. do 26. marta 2020. u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, što je izvanredna prilika za sve startape koji nastoje da prikupe kapital, prošire se na nova tržišta, uspostave nove poslovne kontakte i predstave se globalnoj publici.

  Pravo učešća na prvom AIM Startup takmičenju u Srbiji imaju startap kompanije sa do 50 zaposlenih, starosti 2-7 godina, sa ostvarenim godišnjim prihodom između 100.000 i 1.000.000 dolara, a koji su podigli bar jednu rundu investicija, dok su kriterijumi po kojima će se ocenjivati: rast, društveni uticaj, upotreba inovacije, uticaj na klimu i životnu sredinu, kao i zaštita privatnosti.

  Lokalnom pobedniku biće obezbeđeni put, smeštaj i štand na AIM 2020, uz prilike za umrežavanje i dalji razvoj svoje ideje i poslovnog modela.

  Annual Investment Meeting (AIM) je inicijativa Ministarstva ekonomije UAE pod pokroviteljstvom šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija. Tema ovogodišnjeg, desetog izdanja je “Ulaganje u budućnost: oblikovanje globalnih strategija ulaganja”, a AIM 2020 će okupiti visoke vladine zvaničnike, donosioce odluka, korporativne lidere, privrednike, regionalne i međunarodne investitore, preduzetnike, te vodeće akademske i investicione stručnjake.

  Na prošlogodišnjem događaju učestvovalo je više od 16.000 posetilaca, 436 izlagača i suizlagača kao i više od 150 investicionih stručnjaka iz 143 zemlje sveta.