Samsung najavljuje globalno lansiranje kombinovane mašine za veš Bespoke AI™ sa pametnim i održivim rešenjima

  0
  Foto: Samsung

  Zahvaljujući najvećem kapacitetu u svojoj klasi, pouzdane performanse kombinovane mašine Bespoke AI™ će iz korena promeniti način na koji perete veš

  Kompanija Samsung Electronics najavila je lansiranje kombinovane mašine za veš Bespoke AI™, najodrživije, najefikasnije i najinteligentnije Samsugo kombinovane mašine za veš do sada. Opremljena velikim kapacitetom i napravljena da štedi prostor, kombinovana mašina za veš Bespoke AI™ nudi snažne i pouzdane perofrmanse koje korisnicima štede energiju i resurse. Širenjem Samsung popularne linije Bespoke sa kuhinjskih na druge kućne aparate, ova nova kombinovana mašina za veš se odlikuje fenomenalnim dizajnom i funkcionalnošću. Kombinovana mašina za veš Bespoke AI™ će u prodavnice u Evropi i na Bliskom istoku stići u avgustu[1].

  Štedite energiju, vodu i deterdžent pri svakom punjenju

  Nova Samsung kombinovana mašina za veš sa prednjim punjenjem nudi takve pogodnosti korišćenja i efikasnosti koje korisnicima širom sveta omogućavaju da štede energiju, vodu i deterdžent zahvaljujući održivosti na bazi veštačke inteligencije.

  Nova kombinovana mašina za veš Bespoke AI™ nudi funkciju AI Ecobubble™ za brzo pretvaranje deterdženta u mehuriće koje veš trenutno upija. Primenom tehnologije Ecobubble (ekoloških mehurića) mašina za veš štedi čak do 70 odsto[i][2] energije – a obezbeđuje istu čistoću odeće, čak i u hladnoj vodi. Isto tako, ova tehnologija takođe unapređuje uklanjanje prljavštine za 24 odsto[3] i obezbeđuje bolju negu vlakana za 45,5 odsto[4], što za rezultat ima čistiju i negovaniju odeću nego ikada pre.

  Korisnici takođe mogu da smanje potrošnju energije zahvaljujući ciklusu pranja AI Wash Cycle, pametnoj funkciji koja odeću pere detaljno i nežno sa manje vode i deterdženta. Registrovanjem težine i mekoće tkanine pri svakom punjenju i analiziranjem stepena centrifugiranja, funkcija AI Wash Cycle aktivno prati trenutni nivo zaprljanosti veša. Određivanjem savršene količine vode i deterdženta putem funkcije automatskog ispuštanja i stalnim prilagođavanjem vremena natapanja, ispiranja i okretanja bubnja, ova funkcija brzo i efikasno ostvaruje najbolje rezultate za veš.

  Preciznije rečeno, funkcija automatskog ispuštanja koristi tačnu količinu detedženta i omekšivača potrebnu za svako punjenje i čuva dovoljno deterženta za čak mesec dana pranja[5], tako da nema potrebe za dodavanjem deterdženta pri svakom punjenju.

  Kad je reč o sušenju veša, sušilica Bespoke AI™ takođe nudi različite opcije za uštedu energije. Tehnologija pumpe za zagrevanje vazduha kod sušilica Bespoke AI™ obezbeđuje energetski efikasniji, isplativiji i nežniji način sušenja odeće. Sa energetskom ocenom A+++[6], sušilica Bespoke AI™ koristi ekološku tehnologiju Digital Inverter Compressor (digitalnog inverterskog kompresora) za najbrže i najefikasnije moguće sušenja veša. Tehnologija AI Dry (sušenja na bazi veštačke inteligencije) stalno prati temperaturu i vlažnost i vrši podešavanja kako bi veš bio optimalno osušen bez nepotrebnog trošenja energije. Korišćenjem recikliranog toplog vazduha sušilica takođe može da smanji ukupne troškove rada i ugljenični otisak.

  I na kraju, kao i kod svih drugih uređaja linije Bespoke, oba dela kombinovane mašine za veš za prednjim punjenjem integrisana su uslugom SmartThings, što korisnicima omogućava da kontrolišu energetsku potrošnju kod kuće koristeći uslugu SmartThings Energy. Ona omogućava jednostavno praćenje i upravljanje energetskom potrošnjom i preporučuje načine za veću efikasnost, tako da svako može da primenjuje održivost u svakodnevnom životu pri pranju veša. Pored toga, usluga brige o odeći SmartThings Clothing Care omogućava optimalno upravljanje vešom u skladu sa načinom života korisnika. Na osnovu materijala od kog je odeća napravljena, obrazaca korišćenja i trenutnog godišnjeg doba, usluga SmartThings Clothing Care preporučuje najbolji ciklus pranja i sušenja odeće i omogućava korisnicima da podese vreme pranja veša, naruče deterdžent i drugo[7].

  Foto: Samsung

  Napravljena za vaš način života

  Prostorije za pranje veša mogu da budu i moderne i funkcionalne. Imajući to na umu, kombinovana mašina za veš Bespoke AI™ je napravljena u skladu sa vizijom linije Bespoke da korisnicima ponudi sveobuhvatno iskustvo koje u obzir uzima upotrebu i prostor proizvoda.

  Tehnologija SpaceMax™ stvara više prostora unutar mašine da bi optimizovala mehanički dizajn, uključujući veći bubanj bez povećanja unutrašnjih dimenzija. Korisnici mogu da uživaju u kapacitetu od 11 kilograma ove mašine, najvećem u kategoriji od 600 milimetara. Isto tako, nova kombinovana mašina za veš sa prednjim punjenjem Bespoke se odlikuje modernim dizajnom sa ravnom prednjom stranom koja se uklapa u svaki enterijer. Sa okruglim vratima od kaljenog stakla koja se odlikuju i stilom i izdržljivošću, jednostavan i elegantan dizajn kombinovane mašine za veš Bespoke AI™ je savršen izbor za svaki moderan dom.

  Linija Bespoke ravnog dizajna takođe nudi pogodnost i fleksibilnost pri postavljanju. Bez obzira da li stoje vertikalno ili jedan pored drugog, oba dela se mogu uklopiti u svaki dom.

  Performanse kojima možete verovati iz godine u godinu

  Kupovina veš mašine ili sušilice je velika investicija, a Samsung želi da garantuje da su one napravljene da traju. Za razliku od tradicionalnih motora, napredni digitalni inverterski motor kombinovane mašine za veš Bespoke AI™ koristi snažne magnete za tiše i moćnije performanse – uz manju potrošnju energije. Uz visok stepen izdržljivosti, ovaj motor koristi kvalitetne komponente i eliminiše potrebu za četkicama koje se troše. Zato Samsung nudi garanciju na 20 godina[8] za digitalni inverterski motor u veš mašinama koje se prodaju u Evropi i SAD, čime potvrđuje svoj cilj razvoja proizvoda koji su pre svega održivi[9].

  Za više detalja posetite www.Samsung.com.


  [1] Dostupnost može zavisiti od tržišta

  [2] Testirano u skladu sa IEC 60456-2010 za 4kg veša u super eko režimu pranja u hladnoj vodi (WF80F5E5U4W) u odnosu na pranje na 40°C u režimu za odeću od pamuka bez Ecobubble (WF0702WKU). Pojedinačni rezultati mogu da se razlikuju.

  [3] Testirano u skladu sa IEC 60456-2010 za 4kg veša u super eko režimu pranja u hladnoj vodi (WF80F5E5U4W) u odnosu na pranje na 40°C u režimu za odeću od pamuka bez Ecobubble (WF0702WKU). Pojedinačni rezultati mogu da se razlikuju.

  [4] Testirano u skladu sa IEC 60456-2010 za 4kg veša u super eko režimu pranja u hladnoj vodi (WF80F5E5U4W) u odnosu na pranje na 40°C u režimu za odeću od pamuka bez Ecobubble (WF0702WKU). Pojedinačni rezultati mogu da se razlikuju.

  [5] Funkcija automatskog ispuštanja čuva deterdžent čak do mesec dana na osnovu 2 do 3 pranja nedeljno (5kg veša / standardna upotreba). Može da se razlikuje u zavisnosti od količine veša i podešavanja.

  [6] Ocenu A+++ je dala Evropska komisija.

  [7] Dostupnost može zavisiti od tržišta

  [8] Garancija na 20 godina je ograničena na proizvode koji se prodaju u Evropi i SAD. Za proizvode prodavane u SAD ograničena je na digitalne inverterske motore veš mašina sklopljenih u SAD i kupljenih 01.07.2022. ili kasnije. Neophodan je račun sa datumom kupovine. Dodatna ograničenja su na snazi; za detalje pogledati garanciju.

  [9]


  9 Dostupnost može zavisiti od tržišta