Samsung Electronics danas je na događaju Unpacked u Parizu predstavio nove Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 mobilne telefone, kao i Galaxy Buds3 i Buds3 Pro bežične slušalice.

Ranije ove godine, Samsung je kročio u eru mobilne veštačke inteligencije, kroz snagu Galaxy AI. Predstavljanjem nove Galaxy Z serije, Samsung otvara sledeće poglavlje Galaxy AI, u pokretu, kroz svestran i fleksibilan format, osmišljen za čitav raspon jedinstvenih mobilnih iskustava. Bilo da koriste velik ekran Galaxy Z Fold, jedinstven FlexWindow uređaja Galaxy Z Flip ili koriste pun potencijal jedinstvenog FlexMode-a, novi Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 ponudiće još više mogućnosti za maksimalno korišćenje mogućnosti veštačke inteligencije. Ovi uređaji, izgrađeni na temelju istorije kompanije Samsung u izradi preklopnih formata, uz snagu Galaxy AI, doneće jedinstveno, inteligentno i otporno preklopno iskustvo i omogući će novu generaciju komunikacije, produktivnosti i kreativnosti, što se moglo čuti tokom predstavljanja ovih uređaja.

„Duga istorija inovacija kompanije Samsung omogućila nam je vođstvo u sferi mobilnih komunikacija, kao i stvaranje preklopnog formata uređaja i uvođenje ere mobilne veštačke inteligencije. Izuzetno nas raduje što danas možemo zajedno predstaviti ove dve komplementarne tehnologije i otvoriti nove mogućnosti korisnicima širom sveta,“ rekao je TM Roh, predsednik i rukovodilac Mobile eXperience Business sektora kompanije Samsung Electronics. „Naši preklopni uređaji odgovaraju na jedinstvene potrebe svakog korisnika i sada nam, unapređeni snagom Samsung Galaxy AI, donose do sad neviđeno korisničko iskustvo.“

Neprestane inovacije preklopnih uređaja Samsung, donele su najtanju i najlakšu Z seriju do sada, osmišljenu za što lakše nošenje. Savršeno simetričan dizajn sa ravnim ivicama, daje uređajima prefinjen izgled, dok novi odnos ekrana na spoljnom okviru Galaxy Z Fold6 omogućava prirodnije iskustvo gledanja sadržaja, nalik onom na uobičajenim pločastim telefonima. Uz poboljšanje dizajna, nova Galaxy Z serija još je robusnija, za bezbrižnije korišćenje. Dvostruka „šina“ preklopnih šarki, sada je podržana poravnanom ivicom preklopa, kako bi bolje “upila“ eventualne spoljne udarce. Takođe, poboljšani slojevi glavnog ekrana pomažu u smanjenju pregiba i održavaju čvrstinu. Poslednja generacija Galaxy Z pametnih telefona opremljena je i unapređenim 

Armor Aluminum i Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 staklom, što je čini najotpornijom Galaxy Z serijom do sada.

Osim pouzdanosti, velika pažnja posvećena je i performansama Galaxy Z serije: oba uređaja pokreće Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy, najnapredniji Snapdragon mobilni procesor do danas, koji objedinjuje najbolje od središnje, grafičke i neuralne procesorske jedinice. Procesor je optimizovan za obradu zadataka veštačke inteligencije i donosi poboljšan grafički prikaz kao i generalno poboljšane performanse. Unapređen je i sistem hlađenja, koji poboljšava rad uređaja zahvaljujući povećanoj jedinici kondenzacijskog hlađenja na Galaxy Z Fold6. Ista tehnologija je po prvi put primenjena i za Galaxy Z Flip6.

Galaxy Z Fold6 – Produktivnost velikog ekrana podržana veštačkom inteligencijom

Novi Galaxy Z Fold6 donosi niz karakteristika i alata pokretanih veštačkom inteligencijom, koji unapređuju iskustvo velikog ekrana i uveliko doprinose produktivnosti u pokretu.

Karakteristika Note Assist u sklopu aplikacije Samsung Notes nudi prevode, sažetke i automatsko formatiranje, za jednostavnije vođenje beležaka. Dodatno, nova ugrađena karakteristika prepiske omogućava transkripte, prevode i sažetke glasovnih snimaka, direktno u Notes aplikaciji. Tekstovi sačuvani u PDF datotekama, mogu se jednostavno prevesti i ugraditi, zahvaljujući PDF overlay translation specifikaciji aplikacije Notes, a moguće je čak prekopirati i tekst, slike i grafikone. Novost je i dodata Composer karakteristika Samsung tastature, koja predlaže tekst na temelju jednostavnih ključnih reči, kako u mejlu za klijenta, tako i podržanim aplikacijama društvenih mreža. U aplikacijama društvenih mreža posebno, Composer može sastaviti tekst koji odražava ton korisnika, zahvaljujući analizi prethodnih objava. Dodatno, iskustvo S Pen olovke dobija novu dimenziju, zahvaljujući prednosti Galaxy AI na velikom ekranu Galaxy Z Fold6 telefona. Potpuno nova Sketch to image funkcija, korisnicima omogućava stvaranje pravih umetničkih dela i to generisanjem detalja slika, prilikom crtanja ili skiciranja u aplikaciji Galerije ili na Note ekranu.

Galaxy Z Fold6 korisnicima omogućava unapređenje načina na koji rade, igraju se i informišu, zahvaljujući dugogodišnjem partnerstvu kompanije Samsung i Google. Poslednja generacija aplikacije Google Gemini potpuno je integrisana u novu Galaxy Z seriju i korisnicima nudi ličnog digitalnog pomoćnika pokretanog veštačkom inteligencijom. Jednostavnim potezom sa ivice ekrana ili izgovorom „Hey Google“, korisnici mogu pozvati Gemini interfejs koji će im pomoći da pišu, uče ili planiraju. Gemini je integrisan i u neke od omiljenih Google aplikacija, tako da se vrlo brzo može organizovati optimalan plan puta sa informacijama o letovima ili rezervacijama hotela u realnom vremenu, kao i istraživanje znamenosti i pronalaženje opcije koji je najbolji put kojim se može stići do njih korištenjem Google Maps. Ako korisnici, na primer, žele detaljne informacije o K-pop muzičkom spotu dok gledaju YouTube na velikom ekranu Galaxy Z Fold6, takođe mogu pristupiti Gemini interfejsu korišćenjem podeljenog ekrana na kom mogu postaviti upit. Ako su zainteresovani da saznaju ko je izvođač u videu, dovoljno je da pritisnu „home“ dugme i zaokruže, naglase detalj slike ili dodirnu ekran i karakteristika Circle to Search će pretražiti i ponuditi rezultate u trenutku.

Galaxy AI takođe omogućava komunikaciju bez prepreka korišćenjem Galaxy Z Fold6. Ona u potpunosti iskorišćava jedinstveni format sa dva ekrana, a sa Interpreter karakteristikom, koja dolazi sa novim načinom prikaza dijaloga, čini da obe strane mogu videti prevod na glavnom ili spoljnom ekranu, za prirodniju interakciju. Ova karakteristika nudi i „jednosmeran“ prevod, tako da će korisnici sa lakoćom pratiti predavanja ili neki drugi oblik prezentacije. Funkcija Live Translate, koja prevodi telefonske pozive na uređaju u realnom vremenu, sada je dostupna ne samo u Samsung aplikaciji za pozive, nego i u odabranim popularnim aplikacijama drugih ponuđača.

Nezavisno od toga da li korisnici beleže, uređuju ili pregledaju sadržaj, ProVisual Engine pokretan veštačkom inteligencijom na Galaxy Z Fold6 podiže kreativnost na novi nivo. Napredne mogućnosti uređivanja korišćenjem Photo Assist funkcije, na velikom ekranu, omogućavaju jednostavnu izradu sadržaja na profesionalnom nivou. Portrait Studio nudi stvaranje raznolikih portretnih stilova, kao što su 3D crtež ili vodene boje, za još više kreativnih mogućnosti. Ako korisnici žele proživeti svaki trenutak sa više detalja, karakteristika Instant Slow-mo omogućava trenutno usporavanje videozapisa, stvaranjem dodatnih sličica uz nesmetano iskustvo gledanja. Snimak, nakon toga, mogu ili sačuvati ili direktno podeliti sa prijateljima i porodicom.

Novi Galaxy Z Fold6 ne samo da omogućava stvaranje sadržaja, već i nove načine uživanja u njima. Uređaj donosi unapređeno iskustvo igranja u pokretu, zahvaljujući snažnom čipsetu i 1,6x većoj rashadnoj komori, koja omogućava duže uživanje u igrama, bez gubitka performansi. Tehnologija Ray Tracing omogućava živopisan grafički prikaz na ekranu dijagonale 7,6 inča koji nudi poboljšanu svetlinu do 2,600nita, za uranjajuće gejming iskustvo.

Galaxy Z Flip6 – Stvaranje jedinstvenih iskustava, prilagođenih svakom korisniku

Novi Galaxy Z Flip6 ne samo da je dizajniran za prenosivost, već donosi i niz novih mogućnosti prilagođavanja i kreativnosti, kako bi korisnici iskoristili svaki trenutak.

Spoljni, 3.4-inch Super AMOLED FlexWindow ekran je takođe poboljšan i omogućava pristup karakteristikama pokretanim veštačkom inteligencijom, bez potrebe da korisnici rasklope telefon. Za komunikaciju u pokretu, uređaj omogućava i brze odgovore zahvaljujući Suggested replies karakteristici, koja analizira nedavne poruke i predlaže ton odgovora. Uz Galaxy AI, korisnici će moći da „izvuku“ najviše iz svog džepnog uređaja i iskoriste mnoge od praktičnih specifikacija prikazanih na FlexWindow ekranu. Ovaj ekran omogućava i pristup novostima odnosno obaveštenjima Samsung Health ili odabir sledeće pesme kroz widget aplikacije za muziku. Dodatno, FlexWindow sada nudi podršku za još više widgeta, kao i mogućnost provere informacija sa više widgeta istovremeno.

Naravno, to ne bi bio Galaxy Z Flip bez niza načina na koji korisnici mogu prilagoditi svoj uređaj. Korišćenjem Photo Ambient karakteristike pokretne veštačkom inteligencijom, pozadinska slika ekrana može se menjati u realnom vremenu, u zavisnosti od doba dana i vremenskih uslova. Korisnici takođe mogu jednostavno odabrati ujednačen izgled sa predloženim rasporedom ekrana, zahvaljujući analizi pozadinske slike ekrana, na način da mogu pomeriti ikonicu sata ili promeniti boju okvira, tako da pozadinska slika bude istaknuta.

Kreativnost se nastavlja van okvira FlexWindow ekrana. FlexCam i dalje nudi najsvestranije iskustvo kamere i otvara nove kreativne mogućnosti. Sa novim Auto Zoom načinom rada, FlexCam automatski pronalazi najbolji kadar snimka, kroz automatsko prepoznavanje subjekta i zum prema ili od njega, pre nego što odradi potrebna podešenja. Na taj način korisnici ne moraju birati između sebe, prijatelja ili neverovatne pozadine snimka, a sve to bez dodirivanja telefona.

Novi 50-megapikselni široki i 12-megapikselni ultraširoki senzor donose unapređeno iskustvo snimanja sa jasnim i oštrim detaljima slike. Novi 50-megapikselni senzor podržava dvostruki zum za snimke bez šuma, kao i AI zoom za napredno iskustvo snimanja sa uvećanjem do 10x. Nightography, poboljšan sa mogućnošću snimanja videozapisa sa visokim dinamičkim rasponom, omogućava snimanje sjajnih videozapisa, čak i u uslovima slabog osvetljenja i radi odlično zahvaljujući zajedničkom razvoju sa popularnim aplikacijama društvenih mreža. Mogućnost noćnih snimaka sad je dostupna i unutar Instagram aplikacije, tako da korisnici mogu snimiti odlične noćne snimke i podeliti ih direktno iz aplikacije.

Korisnicima su dostupne sve kreativne i prilagodljive karakteristike Galaxy Z Flip6, bez brige o trajanju baterije, koja sada nudi veću autonomiju zahvaljujući optimizaciji hardvera i softvera.

Sigurnost na koju se može osloniti, pod nadzorom korisnika

Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 osigurani su Samsung Knox, višeslojnom sigurnosnom platformom razvijenom kako bi zaštitila kritične informacije i odbranila podatke korisnika od potencijalnih opasnosti, zahvaljujući prepoznavanju opasnosti na hardverskom nivou i kolaborativnoj zaštiti. U dobu veštačke inteligencije, Samsung predanost omogućavanja korisničkog izbora nad postavkama uređaja jača je nego ikad. Kompanija korisnicima nudi potpunu kontrolu nad načinom na koji dopuštaju svojim podacima da poboljšaju iskustvo veštačke inteligencije, kroz Galaxy AI postavke. Kao dodatni sloj zaštite, Enhanced Data Protection nudi end-to-end enkripciju kada korisnici sigurnosno kopiraju, sinhronizuju ili vraćaju podatke, korišćenjem Samsung Cloud platforme. Nova Galaxy Z serija takođe je podržana širokom mrežom Samsung karakteristika za sigurnost i zaštitu privatnosti, uključujući Knox Vault, Security & Privacy Dashboard, Auto Blocker, pristupne ključeve, Secure Wi-Fi, kao i Private sharing korišćenjem Quick Share karakteristike.

Nastavak puta ka održivoj budućnosti

Poslednja generacija Galaxy Z telefona podupire  obećanje kompanije Samsung da će učiniti više za ljude i planetu i to korišćenjem manje resursa i sa ponovnim osmišljavanjem načina na koji su mobilni uređaji dizajnirani i pakovani. Samsung nastavlja da povećava upotrebu recikliranih materijala sa Galaxy Z Fold6 i Flip6, korišćenjem recikliranog zlata i bakra po prvi put.

Ranije ove godine, Samsung je uveo korišćenje recikliranih minerala kao što su kobalt i retki prirodni elementi, u novoj Galaxy S24 seriji, a upravo takav pristup vidljiv je i u komponentama Galaxy Z Fold6 i Flip6, uključujući recikliranu plastiku, aluminijum i staklo. Novi Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 isporučuju se u pakovanju izrađenom od 100% recikliranog papira, a dugovečnost uređaja podupire i sedam generacija nadogradnje operativnog sistema i sedam godina sigurnosnih nadogradnji.

Galaxy Buds3 serija – proširenje povezanog iskustva kroz Galaxy AI

Serija Galaxy Buds3 donosi novo komunikacijsko iskustvo zahvaljujući snazi Galaxy AI. Ako, na primer, korisnik sluša predavanje na stranom jeziku, može uključiti Interpreter u načinu slušanja na Galaxy Z Fold6 ili Z Flip6 sa Galaxy Buds3 slušalicama u ušima. Tako će čuti prevod predavanja, direktno kroz Galaxy Buds slušalice i premostiti eventualnu jezičnu barijeru. Takođe, jednostavnim izgovaranjem dve reči kroz Voice Command, može se pokrenuti ili zaustaviti reprodukcija muzike, bez potrebe da korisnik dodirne slušalice ili povezani telefon. Zvuk je takođe moguće inteligentno optimizovati, nezavisno od toga kako se nose Galaxy Buds. Mikrofoni ugrađeni u ove slušalice u realnom vremenu analiziraju zvuk unutar slušalica, kao i u korisnikovom okruženju, te poboljšavaju kvalitet reprodukcije, ali i podešavaju nivo aktivnog poništenja buke (ANC) kroz Adaptive EQ i Adaptive ANC. Tokom slušanja muzike, Galaxy Buds3 Pro neprestano će prikupljati i analizirati zvuk u okruženju korisnika i automatski podesiti najbolji nivo spoljnog zvuka, odnosno njegovog poništavanja, bez potrebe za ručnim podešavanjem, zahavljujući Adaptive Nose Control, Siren Detect i Voice Detect karakteristikama. 

Izrađene korišćenjem mnoštva prikupljenih statističkih podataka, Galaxy Buds3 serija donosi nov, kompjuterski-modelovan dizajn, koji omogućava izuzetno udobno nošenje. Premium dizajn drške slušalica odgovara na zahtev korisnika za elegantnim i modernim oblikom, kojeg upotpunjuju Blade Lights. Novi dizajn omogućava poboljšano taktilno korisničko iskustvo, s obzirom na to da je lako koristiti slušalice jednostavnim „štipanjem“ ili klizanjem drške, čime se objedinjuje praktičnost i privlačnost. Galaxy Buds3 i Buds3 Pro nude dva praktična oblika: Galaxy Buds3 Pro nose se tako što se umetnu u ušni kanal, za one koji žele bogatije zvučno iskustvo, dok su  Buds3 otvorene, za korisnike koji žele koristiti slušalice u različitim okruženjima i na duže vreme.

Galaxy Buds3 Pro opremljene su naprednim hardverom, za premium audio iskustvo. Sadrže napredne dvosmerne zvučne jedinice sa planarnim „visokotoncem“ za prefinjen i precizan raspon frekvencija, kao i dvostrukim pojačalima za kristalnu jasnoću zvuka u pokretu. Sada, zahvaljujući Ultra High Quality Audio, koji podržava udvostručen sampling rate sa SSC kodekom. Tako korisnici mogu slušati high-res izvore, na način kako su i snimljeni u tonskom studiju i uživati u svakom detalju pojedinog zvuka. Isti nivo kvaliteta zvuka omogućen je i za telefonske pozive. Sa unapred obučenim modelom temeljenim na mašinskom učenju, serija Galaxy Buds3 može zabeležiti izvorni glas govornika, u različitim bučnim okruženjima, istovremeno pružajući bogat i prirodan zvuk poziva, sličan visokom kvalitetu zvuka pametnih telefona, zahvaljujući specifikaciji Super-Wideband poziv.

Nova Galaxy Buds3 serija, uz omogućavanje vrhunskog audio iskustva, dizajnirana je i da učini više sa manje, za ljude i planetu. Galaxy Buds3 i Buds3 Pro imaju nekoliko komponenti u svom ležištu, kao i u samim slušalicama, u čijoj izradi je korišćena reciklirana plastika dobijena iz odbačenih ribarskih mreža ili bačvi za vodu. Sve Galaxy Buds3 slušalice pakovane su u kutije napravljene od 100 % recikliranog papira.

Dostupnost

Novi Galaxy Z Fold6, Z Flip6 i Galaxy Buds3 serija u Srbiji su dostupni za prednarudžbinu, počevši od danas, 10. jula. Na policama u radnjama biće dostupni od 24. jula. 

Kupci će moći da biraju između boje Srebrne senke, ružičaste i tamnoplave za Galaxy Z Fold6, odnosno Srebrne senke, žute, plave i boje mente za Z Flip6, tako da će zasigurno naći boju koja odgovara njihovom stilu. Galaxy Z Fold6 će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 244,999 dinara, a Z Flip6 od 144,999 dinara.

Galaxy Buds3 serija, koju odlikuje izuzetno elegantan, moderan i „nosiv“ dizajn, dostupna je u srebrnoj ili beloj boji, po preporučenim maloprodajnim cenama od 21,999 dinara za Buds3, odnosno 29,999 dinara za Buds3 Pro.

Više informacija o Galaxy Z Fold6, Z Flip6, te Galaxy Buds3 i Buds3 Pro, dostupno je na stranicama www.samsung.rs

*Samsung Electronics Austria GmbH ne kontroliše niti utiče na prodajne cene svojih prodajnih partnera. Prodajni partneri donose sopstvene, individualne i nezavisne odluke o cenama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.