“Samo su tri čoveka znala kako je biti princ Filip”: Jedan od njih je govorio o tome

0
THE CROWN, from Credit line: Netflix / Everett / Profimedia

Prvo je njegov lik tumačio Met Smit, a onda je princ Filip morao da ostari i u seriji. Pre nego što je uskočio u njegove cipele, u seriji Crown, Tobajas Menzis je odgledao sate intervjua, ragovarao sa prinčevim poznanicima, proučavao njegov lik.

“Toliko je kontradiktornosti bilo u njemu”, prvi je utisak koji je Menzis o princu Filipu, koji će danas biti sahranjen, izrekao u intervjuu za Gardijan.

“Jedan alfa mužjak je stavljen u poziciju da u svemu bude iza svoje žene. Neko ko voli da dominira, ostao je u senci, kao najobičniji deo ceremonije. Za mene je to na nivou grčkih drama”, tvrdi glumac koji lik princa Filipa tumači od treće sezone popularne serije.

“Kada da su u njemu ratovale dve strane – bio je i grub i blag i duhovit i ljutit. Za nekog kome očigledno nije prijala uloga koju je imao, ponašao se vrlo dostojanstveno i borba u njemu nije bila vidljiva drugim ljudim”, rekao je Menzis.

On je objasnio da ideja serije nije bila da se kraljevska porodica ismeje, ili kritikuje iz političkog ugla, već da na promišljen način bude predstavljen njen život i život svih pojedinačnih likova.

Tako je Menzis, bio jedan od svega tri čoveka koji su znali kako je to biti princ Filip, piše britanska štampa.