Četiri kola za dve nedelje. Na radost.

Ujednačena borba za drugo mesto i luda trka za opstanak.

Četiri kluba i ligi šampiona, tri u Čempionšipu i jedan na tronu.

Ništa nije odlučeno.

20 klubova i još 20 kola.

Najjači utisak kola: Sudije kao posmatrači

Veštačka inteligencija nije pobedila fudbal. To je laž onih koji uživaju u ofsajdu od pola metra ili vape za tim da se ne zna da li je prešla liniju, da bi to kasnije koristili za seirenje ili pravdanje. Fudbal je pobeđen od strane sudija koji od kada su dobili glas u uvu izgledaju kao Alisa u zemlji čuda.

Koliko je bilo očiglednijih penala ove sezone od onog koji je napravio Gazaniga? Koliko je namernijih „prljavrština“ od Sona neko isporučio od avgusta?

A opet je sudiji Tejloru trebalo da neko drugi vikne u slušalicu: „Aman čoveče, pa stani malo da proverimo još jednom, nije faul u napadu“.

Ko god se žali na VAR taj je tokom londonskog derbija morao da ćuti jer je dobio odgovor zbog čega je tehnologija uvedena.

Zabluda kola: Murinjov doprinos ne postoji

Žoze Murinjo je više puta isticao da napredak u igri Spursa ne može da se vidi zbog toga što nema dovoljno vremena da radi sa ekipom.

Pred minulo kolo imao je mnogo vremena i nije se promenilo puno toga.

Oni koji su morali da budu tihi prvih par nedelja Murinjovog totenhemskog mandata, sada konačno imaju pokriće da kažu – eto je portugalska prevara.

Totenhem je izgubio od Čelsija, jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi, sa dva veoma glupa gola u svojoj mreži, penalom u nadoknadi i crvenim kartonom usred perioda dobre igre.

Spursi nisu doveli Murinja da napravi niz bez poraza. I ako je neuspeh protiv Junajteda bio čudan, ovaj protiv Plavaca nije. Murinjovi će izabranici osvojiti mnogo bodova protiv „malih“ ekipa, a to bi moglo da bude dovoljno i za Ligu šampiona.

Pobednik kola: Votford

Najgori su tim u ligi 16 kola i onda dva vikenda zaredom odigraju sjajno. Odigraju napadački, bez straha, brzo i direktno unapred.

Protiv Liverpula im se nije isplatilo. Protiv Junajteda jeste.

Protiv prvih crvenih su promašili loptu, protiv drugih crvenih ju je promašio De Hea.

I kada su pitali Dinija kako se osećao pre nego što je šutnuo penal, on je svojim odgovorom potvrdio izbor za pobednika kola.

„Pod pritiskom je majka koja radi tri poslao, ja sam šutirao penal“, rekao je Dini.

Gubitnik kola: Son

Ne bi on nikad – glasi čuvena rečenica mame koja pravda svog sina pred nezadovoljnim profesorima. Iako jeste, ona zna da ne bi.

Son je dobio treći crveni karton ove godine i koliko god on bio simpatičan i nesrećan zbog mesta porekla i vojnih obligacija, očigledno je da je prgav.

Jedno je kada Gomesu strada noga i kada Son suzama ne veruje šta se dogodilo, a drugo kada bez ikakve potrebe, dok je lopta u autu, kramponima ide u stomak protivnika.

Nije to muškost u igri, to je kukavičluk. Muški je kad Son izdrži remplovanje sa defanzivcem koji liči na Roberta Huta a bije jače od njega, pa napravi neki potez. A ne kad daleko od lopte šutne protivnika.

To je nesportski. Za crveni karton.

Hit kola: Elton John – I’m Still Standing

Zbog one tribine na onom stadionu sa onim timom koji ne liči na sebe. (Sir Elton John Stand na Vikaridž roudu)

Zbog onog kamena temeljca u napadu žuto-crnih koji će pokušati sve sam. (Troj Dini)

Zbog toga što su i Eltona tako otpisali, kao što smo svi mi otpisali Votford. (12 bodova iz 18 kola)

I zbog toga što usred te agonije može da nastane hit. („I’m Still Standing“)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.