Trener San Antonija Greg Popović „skuvao“ je veliki broj defanzivnih šema za prvu utakmicu plej-ofa protiv  Nagetsa i sve se odvijalo po njegovom planu.

Prva zvezda Nagetsa, Nikola Jokić, istakao je da je uspevao da prepozna udvajanja koja su mu Spursi spremili, a njegov tripl-dabl pokazuje da je bio sposoban da to što je prepoznao primeni protiv odbrane direktno usmerene na njega.

Da su njegovi saigrači pogodili neke otvorene šuteve, upisao bi i više od 14 asistencija.

Upravo je zbog toga osnovna strategija Grega Popovića da lopta bude što dalje od Jokićevih ruku. Recimo, u  rukama Denverovih šutera. Očigledno je bio svestam da je u poslednjih mesec dana procenat šuta ANgetsa izvan linije za tri poena pao na ispod 33 odsto.

„Svaki put kad bi Jokić dobio loptu, oko njega je bilo više igrača. Nažalost, nismo uspeli da kaznimo prostor koji su nam ostavili. U narednim utakmicama moraćemo da iskoristimo otvoren prostor za šut“, rekao je Meloun, čija je prva petorka za tri poena pogodila tri od 22 šuta.

To je, ipak, samo jedan deo problema.

Drugi deo leži u odbrani Nagetsa koja kao da je zaboravila ko je sa druge strane. Sparsi su tokom regularnog dela sezone ispalili najmanje trojki u proseku, ali su imali najbolji timski procenat šuta, tek nešto niži od 40 odsto.

U prvoj utakmici plej-ofa šutirali su 7 od 15.

„Nekoliko puta smo pravili velike greške. Brajanu Forbsu smo išli ispod bloka, nismo se snašli kod Belinelijevih šuteva. Tu se videla njihova disciplina. Naplatili su svaku našu grešku. Tih šest poena iz dve greške, to vrlo često ima ogromne posledice na krajnji rezultat“, rekao je Meloun.

On je takođe dodao da je poređenje njegovog rada sa radom i iskustvom Grega Popovića kao da govorite o tome da je čudo što je Majk Tajson nekoga nokautirao.

„On je najbolji trener na svetu“, zaključio je Meloun.

Denver post je napisao zanimljivu rečenicu – „Njegovo ime je Pop. Nagetsi, ko je vaš tata?“

Opisali su ga kao zlog čarobnjaka koji uspeva da „otme“ pobede, pa čak i čitave serije od mnogo kvalitetnijih timova. Koji svoje igrače uspeva da motiviše i usmeri tako da budu fokusirani svakog trenutka, poput „zmijske glave“ koja čeka jedan ujed.

Mark Kisla smatra da Meloun samim tim nema nijedan razlog da se poredi sa Popovićem, već da prioritet mora da mu bude treniranje sopstvenog tima. U suprotnom, izgubiće čitavu seriju.

Kada su novinari na kraju meča upitali Jokića šta misli o tome što je tek četvrti čovek u istoriji koji je u plej-ofu debitovao tripl-dablom, on je odgovorio kratko: „Ne znači mi ništa“.

Jedino što se stvarno računa je rezultat – 1:0 za Sparse.

Jedan prema nula za Grega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.