Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija od Kine tražila pomoć u medicinskom materijalu i osoblju, kao i da zbog poslednje odluke Evropske komisije nije moguć uvoz te opreme iz Evropske unije.

On je novinarima u Palati „Srbija“ kazao i da je predsedniku Kine Si Djinpingu garantovao „vekovno i čelično prijateljstvo“ Srbije.

„Evropska solidarnost ne postoji. To je bila bajka na papiru. Ja sam danas uputio posebno pismo jedinima koji mogu da pomognu, a to je Kina… Mnoge bogatije zemlje od nas su stravično podlegle, a broj umrlih u svim (evropskim) zemljama se dramatično povećava“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da Srbija ima zalihe brašna za sledećih 12 meseci, kao i ostalih osnovnih životnih namirnica, a da će hranom verovatno morati da snabdeva i države u regionu.

Predsednik je kazao i da će umesto evropske pokazati „srpsku solidarnost“, koja podrazumeva pomoć Republici Srpskoj.

„Deo respiratora će biti sačuvan za ljude iz Republike Srpske. Ne smemo da se ponašamo prema našem narodu onako kako se ponašaju neki drugi“.

(Beta)

Komentara

 1. Danzig Baldaev
  15. март 2020. 22:37

  Ideologija ljudozderskog marksizma *at its best*. Vi niste ljudi. Vi ste komunisti.

 2. Bobby
  16. март 2020. 08:11

  Ми смо се у епицентру ове кризе нашли са срамотно малим бројем неопходних медицинских апарата за терапију, па нам је сада нечија "солидарност" крива. О томе се мисли на време, сад је касно за кукање, јер сваки апарат може да значи један сачуван живот и нико не жели да га прода, или да га се одрекне, тек тако, због "солидарности".

  1. Анонимни
   17. март 2020. 14:07

   A ti baš znaš koliko ih imamo, šta je malo i u kojim uslovima? Neobrazovana umišljena osoba sebi dopušta maliciozne komentare. Nedaj bože da je neko nabavljao veći broj respiratora pre krize sigurno bi završio u insajderu...

 3. Mi smo za njih Rusija
  16. март 2020. 15:17

  jel ovom neko objasnio da nismo u EU....niti cemo biti... a ultimatume i dalje ispunjavamo....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.