“Samo ja znam kako sam se osećala kada sam shvatila da neću igrati najbitniji meč u karijeri”: Nina Stojanović se oglasila povodom nastupa u Tokiju

0

Srpska teniserka Nina Stojanović nastupala je na Olimpijskim igrama u Tokiju zajedno sa Novakom Đokovićem u konkurenciji mešovitih parova, ali se srpski dubl nije borio za bronzanu medalju jer Đoković nije mogao da nastupi u meču za treće mesto.

Bronzu su automatski dobili Australijanci – Ešli Barti i Džon Pirs. Đoković, osvajač 20 grend slem titula, nije uspeo samo nekoliko sati pre tog duela da dođe do bronze u singlu jer je poražen u duelu sa Pablom Karenjom-Bustom.

Stojanović se oglasila povodom nastupa u Tokiju istakavši da joj je veoma žao zbog toga što se nije borila za medalju, ali i da joj je bila izuzetna privilegija da nastupa u paru sa Đokovićem.

„Samo ja mogu znati osećanja sa kojima sam se borila kada sam shvatila da neću imati priliku da odigram najbitniji meč svoje karijere – da se borim za olimpijsku medalju. Takođe shvatam koliko me je nastup na OI ispunio najdubljim mogućim emocijama i doneo mi i mnogo radosti. Želela bih da kažem da sam zahvalna pre svega što sam bila među najboljim sporistima sveta. Bila je čast i privilegija igrati u paru sa najboljim u istoriji našeg sporta, i to za svoju zemlju. Hvala svima na porukama podrške i ljubavi koje ste mi slali u ovom periodu. Godina se nastavlja, novi izazovi slede. Cenim svaki minut koji sam provela u Tokiju na Igrama“, napisala ja na društvenim mrežama Stojanović.

Ona je podelila slike na kojima su ona i Novak uz natpis „onda i sada“ – na prvoj se vidi ona kao devojčica i navijač kako se fotografiše sa Đokovićem, dok su na drugoj u mešovitom dublu na OI.