Sajam knjiga Kreativnog centra

0


Od 22. oktobra do 5. novembra, na sajtu www.kreativnicentar.rs, kao i u knjižarama u Beogradu (Makedonska 30 i Uroša Martinovića 12) i u Nišu (Sinđelićev trg 19), čitaoce očekuje SAJAM KNJIGA KREATIVNOG CENTRA! U tom periodu više od 1000 izdanja tog izdavača biće na popustu od 30%. Za sve one koji tokom sajamskih dana preko sajta www.kreativnicentar.rs naruče knjige u vrednosti većoj od 1000 dinara, isporuka na teritoriji Srbije biće besplatna!

Tokom trajanja sajma čitaoce očekuju preporuke knjiga na sajtu ovog izdavača, kao i radionice za decu koje će biti realizovane u knjižarama.

Roditelji, učitelji i vaspitači biće u prilici da učestvuju na besplatnim vebinarima koji će biti održani preko aplikacije ZOOM:

U sredu, 27. oktobra, u 19 h, psiholog Nevena Lovrinčević predstaviće svoj priručnik Efikasna komunikacija u vrtiću. Svrha te knjige jeste da pomogne vaspitačima u tome da što efikasnije reaguju u nepredviđenim, zahtevnim situacijama. Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE.

Autorka Zorica Nobl predstaviće učiteljima svoju knjigu Super zadaci, super prvaci! u utorak, 2. novembra, u 19 h. Ova radna sveska, namenjena učenicima prvog razreda osnovne škole, sadrži veliki broj tematski grupisanih zadataka koji su su osmišljeni tako da decu podstiču da samostalno i aktivno dolaze do rešenja problemskih situacija. Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE

U četvrtak, 4. novembra, u 19 h, biće održan vebinar Pomozite detetu da uči bolje i da bude samostalno, na kome će psiholog Vesna Janjević Popović predstaviti roditeljima izuzetno koristan priručnik Učim da bolje učim. Za starije osnovce. Neka od pitanja koja deca i roditelji često sebi postavljaju, a ovaj priručnik, sa konkretnim savetima opisanim u više od 40 poglavlja daje odgovore na njih, jesu: Kako poboljšati pamćenje i koncentraciju? Kako raditi domaće zadatke delotvorno i bez stresa? Kako uspešnije rešavati kontrolne zadatke? Кako organizovati vreme da ga ostane dovoljno i za slobodne aktivnosti? Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE

Preporučujemo vam nekoliko novih izdanja Kreativnog centra:

Knjige za kupanje
Knjige za kupanje sa specijalnim efektom: u toploj vodi mrlje magično nestaju! Preporuka odraslima je da potope knjige u toplu vodu i da posmatraju s detetom kako prljavština, nečistoća i blato nestaju s junaka koji su se isprljali. Na kraju kupanja svi će biti čisti, mirisni i spremni za spavanje. Kada se slikovnice osuše, mrlje će se vratiti, pa će dete moći iznova da se igra. Knjige za kupanje idealne su za prvi susret dece s knjigama, jer tako igrajući se razvijaju ljubav prema čitanju u najranijem uzrastu.

Babaroga

Ovu Babarogu nacrtala je jedna devojčica i ta Babaroga uopšte nije strašna. Naprotiv, ona je drečavozelena, ima divne oči i trepavice i stalno se smeje. Voli da čita i da se igra noću, da popravlja igračke i gricka čokoladu. Ali od svega, baš od svega, najviše voli svoju devojčicu, i brine o njoj i o njenoj porodici. Slikovnica Babaroga Jelene Živanović namenjena je deci u uzrastu od 3 godine do 5 godina.

Dugo mačje leto

Bilo je to neobično leto… I ne samo leto, bila je neobična cela ta godina! Adamova sestra se taman obradovala što raspust počinje ranije, ali je onda saznala da neće biti sama kod kuće. Nažalost, na raspustu su bili i mama, i tata, i Adam. Ali i ceo grad, i ceo svet. Adamu sva ta zbrka nije mnogo smetala. On se tog leta sasvim slučajno našao usred akcije spasavanja jedne mačje porodice. Sve je bilo obavijeno velom tajne, zato što mama, tata i Ana nisu smeli da saznaju ništa o tome. Baš ništa…
Pred mlađim osnovcima je nov roman nagrađivane autorke Vesne Aleksić.

100 lica stolica
Pred vama je neobična knjiga, čija je glavna junakinja niko drugi do – stolica. Priče o njenih stotinu lica izatkala je od mašte, humora i mrvice stvarnosti spisateljica Jasminka Petrović, autorka brojnih knjiga za decu i mlade. Da li ste ikada pomislili da je jedan tako običan predmet, koji stoji u uglu sobe skromno poput hoklice ili razmetljivo poput plišane fotelje, zapravo svedok bezbroj neverovatnih priča, događaja i životnih sudbina? I da svaka stolica pamti velike snove, želje, nade, izmaštane slike i igre svojih vlasnika – od slavnog slikara Van Goga, preko prve žene u svemiru, Valentine Tereškove, do mladih aktivista koji se bore da svet učine boljim. U ilustrovanju ove zanimljive knjige Jasminki Petrović pridružila su se dvadeset dva izuzetna i osobena ilustratorska pera.

Sve što (ni)sam očekivala

Nakon uzbudljivog proleća provedenog u bakinoj kući s tajnom simpatijom – sedmakom Maksom – junakinju romana Sve što (ni)sam želela – Ninu Kovač – čekaju leto i Maksov rođendan. Kako je prošao taj dan prepun nesporazuma, suza i smeha, starih i novih prijatelja i velikih planova za budućnost, saznaćete iz novog romana naše poznate spisateljice Dragane Mladenović. I ovoga puta uživaćete u ilustracijama Dušana Pavlića, a otkrivamo vam još jednu tajnu: uskoro stiže i knjiga broj 3!