SAD zadovoljne obnovom dijaloga Srbije i Kosova

0

Američko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je zadovoljstvo nastavkom dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije i dodalo da podržava taj dijalog, preneo je večeras Glas Amerike (Voice of America – VoA).

“Zadovoljni smo što je Evropska unija organizovala susrete Srbije i Kosova i nudimo našu punu podršku”, navedeno je u pisanom odgovoru neimenovanog portparola Stejt department na pitanje Glasa Amerike o nastavku dijaloga dve strane.

“Naš cilj je sporazum koji će dve strane postići o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa. Normalizacija je suštinska u obezbedjivanju stabilnosti, napretka i bezbednosti Zapadnog Balkana”, navedeno je u odgovoru.


U Briselu je u četvrtak, posle 20 meseci, nastavljen dijalog Beograda i Prištine, sastankom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Avdulaha Hotiju u prisustvu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela (Josep Borrell) i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka.

(Beta)