Šabić o slučaju “Nedeljnik”: Izveštaj VBA ne pokazuje da neko “nije prisluškivan i praćen”

0
Foto: Igor Pavićević

Rodoljub Šabić, bivši Poverenik za informacija od javnog značaja je reagujući na saopštenje nakon nadzora VBA u Skupštini Srbije o “slučaju Nedeljnik” u kojem se navodi da “nije ustanovljena nezakonita primena posebnih postupaka i mera”, naveo da i dalje nema odgovora kako je ministar Aleksandar Vulin saznao sadržaj neobjavljenog teksta.

“I pod pretpostavkom da se u izveštaj‚ ‚ ‘vanrednog nadzora’ može bezrezervno verovati, on nije mogao pokazati da neko ‘nije prisluškivan i praćen’. Nadzirana je VBA, nisu druge ‘službe’, zvanične ili ‘para’.

Ostaje pitanje – kako je sadržaj neobjavljenog teksta saznao ministar?”, napisao je Šabić na Tviteruru reagujući na odgovora Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Redakcija Nedeljnika saopštila je da se upravo i plašila ovakvog odgovora Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kao i najavljene krivične prijave koju je ministar odbrane inicirao protiv samog sebe.

“U ovom odgovoru indikativnо je da se pita Vojnobezbednosna agencija, koja svakako ne bi imala nikakvog osnova da prati rad redakcije Nedeljnika, a ne i BIA. Ne razumemo zašto Odbor za bezbednost o istom trošku nije postavio isto pitanje BIA, mavodi se u saopštenju Nedeljnika.