Bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je da je rušenje u Savamali, koje se desilo pre tačno tri godine, poražavajući i ponižavajući slučaj i poruka da je u Srbiji sve moguće.

On je, za list Danas, rekao da je sticajem okolnosti bio prvi koji je otvorio pitanje fantomskog rušenja i tim povodom pisao tadašnjem gradonačelniku Siniši Malom, razgovarao sa republičkom tužiteljkom Zagorkom Dolovac i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

„Bio sam tada zgađen reakcijom nadležnih, danas sam naravno još više“, rekao je Šabić.

Prema njegovim rečima, „taj slučaj se može komentarisati na jedini način, kao nešto, sa aspekta i minimuma uređene države, sasvim poražavajuće i ponižavajuće“.

„To nije samo trijumf, kako bi to predsednik rekao – ‘kompletnih idiota’, već je poruka da je u ovoj zemlji sve moguće. Nadam se, ipak, ne zauvek“, naglasio je Šabić.

On je rekao da mu je lično iskustvo pokazalo da i predstavnici državne vlasti, koji su radeći svoj posao pokušali da daju doprinos rasvetljavanju slučaja, bivali izloženi raznim neprijatnostima.

Štaviše, kako je rekao, šikaniranje i osveta zbog zakonitog postupanja po žalbama oštećenih nastavlja se i njegovim odlaskom sa funkcije. „Upravo mi je Agencija za borbu protiv korupcije zabranila da, sada kao advokat, uspostavljam poslovnu saradnju sa NVO Transparentnost Srbija. Dakle, Hercegovačka je prava ‘dobra’ ilustracija naše žalosne ukupne situacije“, naveo je Šabić.

Komentara

  1. Ne šalim se!
    24. aprila 2019. 18:25

    OČEVIDAC SA FANTOMKOM: Nek se pojavi neko ko zna ko je ruško, pa makar sa fantomkom na glavi!

  2. Ne šalim se!
    24. aprila 2019. 18:28

    KO JE NEPOZNATA LIČNOST: Kada je na putovanjima izvan zemlje, kao upravo sada, najviše voli ekstremno rane obilaske knjižara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.