“Rvali smo se po podu…”: Zbog tuče oko prostora, đacima podeljene knjižice na pijaci

0
Foto Nedeljnik

Đacima nižih razreda osnovne škole u Malošištu knjižice su za kraj školske godine podeljene na pijačnim tezgama, pošto je prethodno došlo do tuče predsednika Mesne zajednice i Udruženja invalida oko toga ko ima prvenstvo korišćenja prostorija Doma kulture. Podela knjižica je bila planirana u Domu kulture pošto se škola renovira.

Predsednik Mesne zajednice pustio je u lokalni Dom kulture učitelje i učiteljice kako bi održali roditeljske sastanke i podelili đacima knjižice, prenose Južne vesti navode doljevačkog Radija Koprijan.

Međutim, na istom mestu se pojavio predsednik Udruženja invalida sa namerom da održi sastanak penzionera.

“Pozvale su me učiteljice i rekle da je došao predsednik penzionera i rekao da ne mogu tu da drže roditeljski, jer on mora da održi sastanak penzionera. Te prostorije nisu prostorije Udruženja invalida rada, već ih koriste i druge organizacije i udruženja. Ušao sam i prostoriju i pokušao da na ljudski i kulturan način dogovorim nastavak roditeljskih sastanaka”, rekao je za Radio Koprijan predsednik Mesne zajednice i dodao da predsednik Udruženja invalida nije pristajao da ode.

Došlo je do sukoba između dvojice muškaraca, a predsednik Mesne zajednice tvrdi da je zadobio dva udarca flašom u glavu. Radio Koprijan prenosi da članovi porodice predsednika Mesne zajednice kažu da je on završio u KC Niš na lečenju.

Međutim, predsednik Udruženja kaže da je prvi napadnut i da flašu kao oruđe za tuču nije koristio.

“Mene niko nije obavestio da će u ovoj prostoriji biti održan roditeljski, zato sam, misleći da je prazna, zakazao sastanak. Nakon toga, došao je predsednik MZ Malošište, koji je počeo da viče i cela situacija je eskalirala. On me je napao, počeli smo da se rvemo i tvrdim da ga nisam udario flašom. Ja trenutno osećam bolove u predelu kičme jer smo pali na pod, oborili nameštaj i rvali se po podu”, ispričao je svoju verziju predsednik Udruženja.

Đaci i učiteljice su izašli napolje i roditeljski sastanak preselili na pijacu. Policija je Južnim vestima potvrdila da im je u četvrtak 27. juna prijavljen slučaj i da je u Malošištu došlo do verbalnog, pa fizičkog sukoba dvojice muškaraca i da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.