Rvački kup Srbije u Valjevu koji će promeniti način takmičenja

    0

    Rvački savez Centralne Srbije i Rvački klub „Mladost“, članovi Rvačkog saveza Srbije, organizuju seniorski KUP u rvanju u Valjevu 10. aprila 2022. godine od 17:30 časova u velikoj sali „Omni Centra“. Na mečevima će se naći i svetski šampioni braća Viktor i Mate Nemeš, Branko Kovačević osvajač bronzane medalje na Svetskom i Evropskom prvenstvu U23, Sebastijan Nađ i još mnogi drugi pa su kvalitetne i atraktivne borbe, iz kojih mladi sportisti mogu mnogo toga da nauče, zagarantovane. 

    Ovaj KUP ima posebnu važnost jer će promeniti aspekt takmičenja, odnosno imaće veći značaj od lige. Razlika je u tome što svaki rvač, iz kog god kluba dolazio, ima priliku da pruži svoj doprinos klubu i da se bori za najvredniju titulu, a to u ligi nije slučaj.

     „Ponosan sam što zajedničkim snagama, u kontinuitetu, i na svim nivoima pomeramo granice rvanja. Nama je važan kvalitet kada su u pitanju i treninzi, stručni kadrovi, uslovi, sparinzi i nagrade. Želja nam je da postavimo najviše standarde u svim segmentima rvanja pa će se rvači, od ovog takmičenja, boriti za prenosni zlatni trofej. Veliko je zadovoljstvo kada vidite da sve veća zainteresovanost vlada za rvanjem i kod učesnika i kod publike jer to garantuje zdraviju naciju i mlade koji su spremni da se izbore sa svakim izazovom. Želeo bih da pozovem sve ljubitelje sporta da dođu u nedelju u Valjevo i uživaju u fenomenalnom programu koji ćemo prirediti“ – izjavio je Đorđe Kalanović, predsednik Rvačkog saveza Centralne Srbije.

    Na KUP-u će biti oganizovan i zabavni program, a sva dešavanja mogu da se prate i na kanalu TV Arena Fight.