Glumica Mirjana Karanović odbila je da igra u predstavi „Balava“, koja je trebalo da se odigra na otvorenoj sceni u Aranđelovcu 24. avgusta. To je okarakterisano kao neprimereni gest, pošto se sve dogodilo samo dva sata pre početka predstave, u okviru Smotre umetnosti „Mermer i zvuci“.

Ko je sebi dao za pravo da ne sačeka glumice predstave, pokaže binu u mraku i posle toga daje patetične izjave o izneverenim očekivanjima gledalaca?

Naknadno je saopšteno da je produkcija odlučila da se predstava „Balava“ ne igra, ali su, uprkos tome, mediji apostrofirali glumicu kao glavnog inicijatora njenog otkazivanja. Gostujući u emisiji „Jutro“ Prve televizije, Mirjana Karanović je rekla da je u ekipi koja je došla u Aranđelovac bila najbučnija u svom negodovanju zašto se niko nije pojavio, prenosi B92.

Glumica kaže da je, kada je ekipa predstave krenula za Aranđelovac, još bilo nejasno da li postoje uslovi za njeno izvođenje.

„Mi smo imali sve osim rasvete. Naša produkcija je uložila nekih 200.000 dinara, da bismo napravili dodatnu scenografiju koja će omogućiti da publika čuje predstavu. To je otvoren prostor i glas se rasipa. Mi smo hteli da omogućimo da se predstava igra bez upotrebe mikrofona, a da se čuje. To je mala, kamerna predstava, sa četiri stolice i glumicama koje sede na njima. Radi se o veoma emotivnom materijalu, o odnosima majke, ćerke, sestre… i zapravo je važno da publika oseti sve te nijanse odnosa koji na sceni razvijamo“, kaže ona.

Kada je ekipa predstave stigla u Aranđelovac organizatorka im je rekla da ne može da nađe stalke za reflektore, iako su ih organizatori sve vreme ubeđivali da je sve u redu.

„Kada smo stgli, tamo nikoga nije bilo osim naše ekipe, odonosno našeg scenskog radnika koji je namestio to i majstor svetla. Naša organizatorka je nabavila četiri reflektora, ali ne i stalke za njih. Onda je ispalo da reflektori mogu samo na zemlji da stoje“, priča glumica.

Iako je predstava bila prodata, uslovi za njeno izvođenje nisu postojali, a odnos prema ekipi koja je došla da odigra predstavu je bio jako ružan, kaže glumica. Tada je, uz konsultacije sa rediteljem i produkcijom, odlučeno da se predstava pod takvim uslovima ne igra.

Komentara

 1. Aca
  30. avgusta 2019. 21:38

  Ne dirati miru. Naj bolja glumica. Profesionalac, znalac. Arandelovcani sledite bolje da ne ostanete bez izbora onda ostajete u tranzitu

 2. Nesa
  31. avgusta 2019. 00:55

  Draga Miro. Neverovatno bih voleo da si u pravu i da mogu da ti poverujem. Ali nesto mi u glavi glasno govori da si ipak malo preterala, pa sad pokusavas da se peres.

 3. Glumac
  31. avgusta 2019. 21:59

  A gde je "show must go on..."???...trebala si da odigraš i ,ako si u pravu,da se više nikada ne odazoveš...svo ostalo je šuplja priča...narušila si osnovne postulate profesije...tužno..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.