“Rusofobični stavovi crnogorskih političara i Mila Đukanovića su izdaja. Tužno je kada vas izda država koja je bila uz vas…”

1
Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da se rusofobični stavovi crnogorskih političara, uključujući predsednika Mila Đukanovića, mogu smatrati izdajom.

Odgovarajući na pitanje tokom video razgovora sa studentima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose, Lavrov je rekao da je “uveren da ogromna većina ljudi u Crnoj Gori ne deli ta osećanja” i da će crnogorski “privremeni lideri izgubiti na značaju”, prenosi TASS.

“Kad vas izda ne osoba, nego država koja je stajala uz vas, to je tužno”, naveo je šef ruske diplomatije.

On je kazao da žali zbog trenutne situacije u odnosima dve zemlje jer ima simpatije prema Crnoj Gori.

“Nažalost, njen trenutni lider Milo Đukanović, koji zemljom vlada gotovo 20 godina, usvojio je nedvosmisleno rusofobičan stav, što je protiv zdravog razuma i svega što je ranije podržavao u odnosima sa Rusijom”, rekao je Lavrov.

Dodao je da je Đukanović, koliko se seća, “imao problema sa zakonom na Zapadu” i da je bio “optuživan za šverc i druge stvari u nekim evropskim zemljama”.

“Ne isključujem da je to bio razlog potpunog preokreta u njegovoj politici. Naravno, ako su političari toliko ranjivi, njima se lako može manipulisati”, naveo je Lavrov.

1 KOMENTAR

  1. Само ви ово лепо сада запамтите. Доћи ће врло брзо време, да то исто вратите.

Comments are closed.