RSE: Počasni konzulat Tajlanda zatečen dodelom srpskog pasoša bivšoj premijerki

0
Profimedia

Počasni konzulat kraljevine Tajland u Beogradu saopštio je da je zatečen odlukom Srbije da dodeli državljanstvo bivšoj premijerki Jingluk Šinavatri, a tajlandsko ministarstvo se još nije oglasilo tim povodom.

“Zatečeni smo ovom situacijom i čekamo adekvatnu povratnu informaciju iz Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije”, navodi se u odgovoru koji je za Radio Slobodna Evropa stigao iz Počasnog konzulata Kraljevine Tajland u Beogradu.

Bivša premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora, zbog čega je u bekstvu, od nedavno je državljanka Srbije.

Podsetimo, Nedeljnik je u novom broju objavio saznanja da je Vlada Srbije na sednici 27. juna ove godine donela rešenje o prijemu u državljanstvo Republike Srbije bivše premijerke Tajlanda Jingluk Šinavatre, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije.

U aktuelnom broju Nedeljnika čitajte veliko istraživanje o tome ko sve i na koji način dobija srpsko državljanstvo, kako su državljanstva dobili bivši i sadašnji pripadnici Fataha, saradnica Tonija Blera, kakva je uloga u svemu tome jednog nemačkog državljanina koji je u međuvremenu “postao Srbin”…

ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 8. AVGUSTA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET