Rolling Stones: Tužićemo Trampa ako nastavi da koristi našu muziku na skupovima

0
Foto: Profimedia

Članovi Rolling Stonesa zapretili su tužbom predsedniku SAD Donaldu Trampu jer koristi njihovu muziku na predizbornim skupovima, piše časopis The Rolling Stone, prenosi N1.

Poslednji put je koristio njihov hit “You Can’t Always Get What You Want” na skupu održanom protekle nedelje u Tulsi.

Rokeri se žale da Tramp neprestalno koristi njihovu muziku na svojim skupovima još od predsedničke kampanje 2016, no njihova upozorenja ga dosad nisu sprečila da prekine s time.

Štaviše, na inauguraciji održanoj 2017. članovi njegova izbornog štaba puštali su njihov hit “Heart of Stone”.

S obzirom na to da ni nakon četiri godine nisu postigli to što žele, odlučili su da pojačaju pritisak, prenosi portal Deadline.

Članovi benda, uključujući frontmana Mika Džegera i gitaristu Kita Ričardsa, sarađuju s organizacijom za izvođačka prava BMI, koja zastupa više od milion muzičkih i ostalih izvođača. Sada razmatraju mogućnost podizanja tužbe protiv Trampa zbog kršenja sporazuma o izvođačkim pravima.

“Ovo bi mogao biti poslednji put da Tramp u kampanji koristi bilo koju pesmu koju je napisao dvojac Džeger/Ričards. Ako se Donald Tramp ne bude pridržavao pravila, suočiće se sa tužbom”, rekli su članovi benda u izjavi za The Rolling Stone.

Brojni muzičari, od porodice pokojnog Toma Pitija preko repera T.I. do Nila Yanga, napali su aktualnog američkog predsednika zbog neovlašćenog korišćenja njihove muzike.