Roditeljstvo ili karijera? Sa podrškom tima, sve je moguće

  0
  Maja Čolak, rukovodilac za marketinške operacije u HTEC-u, sa sinom. Fotografija iz porodične arhive

  Kako pronaći dobar balans između karijere i roditeljstva postaje pitanje na koje je sve teže dati pravi odgovor. Porodični život ne sme da ostane u senci karijernog razvoja i zaposlenima je potrebno obezbediti ne samo balans nego i direktnu pomoć u ključnim životnim trenucima, čvrsto veruju u kompaniji HTEC Group.

  Zbog toga je pripremljen paket benefita za roditelje: šestočasovno radno vreme za majke dok beba na napuni 18 meseci, pun iznos plate tokom porodiljskog odsustva u slučaju da prevazilazi iznos koji uplaćuje država, deset dana plaćenog odsustva za očeve plus 20 šestočasovnih radnih dana, kao i poklon od 500 evra za nove roditelje, bilo za mame ili tate. Skraćeno radno vreme i dodatni slobodni dani, prema iskustvima zaposlenih, ipak se izdvajaju kao najdragocenija pomoć mladim roditeljima.

  Maja Čolak, rukovodilac za marketinške operacije, kaže da se oseća osnaženo i kao majka ali i kao deo kompanije jer uz ovakve uslove može sve svoje obaveze da ispuni na prirodan način i sa uživanjem.

  “Svakog dana oko 15 časova, odlazim po svog sina kod bake i deke, a onda se sa njim provozam biciklom. Mogućnost da provedem sa njim pet-šest sati svakog popodneva pre nego što dođe vreme za spavanje daje mi priliku da primetim šta je sve novo naučio u mom odsustvu. Najviše mi znači to što mogu da se oslonim na to da će me tim u potpunosti razumeti i podržati moju potrebu da budem pored svog sina kada sam mu potrebna. To mi pokazuje da HTEC zaista brine o porodičnim vrednostima”, navodi Maja Čolak.

  Dragomir Krstić, senior softverski inženjer i tim lider za tehnologiju, objašnjava da, kao otac troje dece koji radi u kompaniji HTEC već devet godina, najviše ceni benefite za roditelje koje je dobio.

  „Povezivanje sa bebom u prvim danima je nešto što se nikada ne može nadomestiti, i zato sam jako zahvalan na prilici da to ne propustim. Takođe, skraćeno radno vreme i dodatni slobodni dani su doprineli da se supruga lakše oporavi od porođaja, a ja sam za to vreme brinuo o bebi i deci i stvarali smo čvrste temelje za budućnost”, zaključuje Krstić.