Predsednica Skupštine srbije Maja Gojković poručila je da osuđuje napad poslanika Dveri Boška Obradovića na poslanika Marjiana Rističevića. Ona je rekla da je taj napad fašistički, preneo je N1.

Poslanik Marjan Rističević je snimljen kako ulazi u zgradu sa pocepanim sakoom.

Dodala je da je Rističević brutalno napadnut, da su ga napali, gazili i tukli i da on bez obezbeđenja ne bi uspeo da se izvuče i preživi. Pokazala je Rističevićev pocepani sako i rekla da taj sako predstavlja građane koji su glasali za njega.

„Ovo može da nastane samo ako vas fašisti brutalno napadnu, gaze i tuku“, rekla je Gojković.

Dodala je da on na maski ima tragove krvi i da je sada u ambulanti. Ona je rekla da su se takvi prizori viđeni uoči dolaska na vlasti Adolfa Hitlera.  

„Hitler je danas ušao u ponašanje ljudi koji se nalaze na stepenicama. Niko ih nije dirao, ostavljeni su da divljaju, fašistički orgijaju i ruše legalne i legitimne institucije države i da napadaju nas koje su birali građani na izborima. Neka javnost da ocenu ovakvog ponašanja, molim medije da ne sakrivaju ovo što se desilo, ovo ne može da se prećuti. Pred nama je pitanje šta sledi dalje, šta fašisti u našoj državi planiraju da urade dalje. Odlučno ćemo se suprotstaviti svakom ovakvom pokušaju da se prekida rad Skupštine“, rekla je Gojković na konferenciji za medije.

Gojković je pozvala nadležne da reaguju i kažu šta napad na poslanika zaista znači i pozvala i EU da da ocenu o „fašističkom ponašanju poslanika oličenim u Bošku Obradoviću“.

Dok je Maja Gojković govorila na konferenciji, iza nje su stajale poslanice SNS.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Bobby
    9. мај 2020. 12:18

    Прво и основно, немојте претеривати, јер ће вам се вратити. Добро знате шта је фашизам и ово није ситуација да ту карактеристику лепите олако. Пред Скупштином се догодило физичко насиље и то тако треба описати и процесуирати. Али психичко насиље које сви други преживљавају и проживљавају од вас се никако не може процесуирати, а још мање санкционисати. Свакако да није начин овако "санкционисати" господина Ристичевића, али се надам да ће он, када се за то стеку институционални услови, бити тако, и на толико санционисан, да ће сам скидати и цепати свој сако. Свакако, не само он. До тада, будите умеренији са "епитетима".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.