Republikanski senator o Trampu: “Ovo što je učinio je zlo, razmotriću odluku o impičemntu ako do toga dođe…”

0

Republikanski senator iz Nebraske Ben Sase je rekao da će, kao senator, ramotriti mogućnost opoziva Donalda Trampa ako postupak impičmenta prođe u Predstavničkom domu, prenosi Gardijan.

Sase je osudio napade Trampovih pristalica na Kapitol.

“Razmotriću, ako do toga dođe, odluku o opozivu. Predsednik je zanemario zakletvu koju je položio na početku mandata”, rekao je Sase.

“Položio je zakletvu američkom narodu da će čuvati, štititi i braniti Ustav, ali je postupao suprotno tome. Ovo što je učinio je zlo”, dodao je republikanski senator.

Podsetimo, predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi je istakla, a to su pre i posle nje potvrdili i još neki istaknuti članovi demokrata u Predstavničkom domu, da će razmotriti pokretanje postupka impičmenta, ukoliko potpredsednik Majk Pens ne bude smenio Trampa, pozivajući se na 25. amandman.

Prema tom amandmanu, koji je usvojen nakon ubistva Džona Kenedija 1963. godine, ukoliko potpredsednik i većina članova kabineta dostave predsedavajućem Senata ili predsedavajućem Predstavničkog doma pisano obaveštenje da predsednik nije sposoban da obavlja svoje dužnosti, potpredsednik će tog trenutka preuzeti ovlašćenja i obaveze kao vršilac dužnosti predsednika.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!