Renata Ulmanski, Vlasta Velisavljević i Jagoš Marković otvorili preimenovanu scenu “Olivera i Rade Marković” u BDP

0
Foto: Tanjug

U Beogradskom dramskom pozorištu održana je svečanost povodom preimenovanja Velike scene ovog pozorišta u “Olivera i Rade Marković”, u čast naših velikih glumačkih imena i nekadašnjih supružnika, preneo je N1.

O životu i delu glumaca Olivere i Radeta Markovića govorili su glumci Renata Ulmanski i Vlasta Velisavljević, kao i reditelj Jagoš Marković, a događaju su, između ostalih, prisustvovali Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, zamenica predsednika Andrea Radulović, gradski sekretar za kulturu Ivan Кarl, te reditelj Goran Marković i direktor pozorišta Jug Radivojević.

Foto: Tanjug

Goran Vesić je podsetio da BDP ima najdužu pozorišnu tradiciju u Beogradu, te da je bilo prirodno da se scena koja je do večeras nosila ime jednog od osnivača pozorišta Radeta Markovića nazove i po Oliveri Marković jer su zajedno stvarali i zasigurno uz Predraga Lakovića, po kojem je nazvala mala scena, bili najveća glumačka imena BDP-a.

Foto: Tanjug

Zamenik gradonačelnika je naveo i da je u toku postupak kupovine bioskopa „Avala”, kako bi se takođe uredila scena koja se naslanja na drugu stranu. Priprema se i projekat rekonstrukcije pozorišta, što bi moglo da započne 2021. godine.

Foto: Tanjug

Nakon svečanosti premijerno je izvedena predstava „Кo se boji Virdžinije Vulf”, u režiji Lenke Udovički, koja je glavne uloge poverila Radetu Šerbedžiji i Кatarini Bistrović Darvaš.