Rekordan bonus za JYSK zaposlene u prodavnicama

  0

  Uprkos “lokdaunu” i nepredvidivosti pandemijske krize izazvane korona visrusom, finansijska godina 2019/20 za JYSK Srbija bila je uspešna

  Da je finansijska godina 2019/20 za JYSK bila uspešna svakako mogu da posvedoče njegovi zaposleni u prodavnicama širom Srbije kojima je na nivou godine u proseku isplaćen bonus veći za 63 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

  To je takođe i najveći isplaćen iznos bonusa u maloprodaji od kada JYSK posluje u Srbiji, na šta je posebno ponosna Country menadžerka, Vesna Kukić Lončarić.

  “Naravno da sam ponosna! Naši zaposleni imaju mogućnost da ostvare bonus u skladu sa visinom postignutog prometa i sam bonus nema limita. Dakle, ovako veliki bonus je isplaćen zato što je prošla finansijska godina bila sjajna godina za JYSK“, kaže Vesna Kukić Lončarić.

  Jednostavan sistem

  Sistem bonusa u JYSKu funkcioniše na način da zaposleni u svakoj pojedinoj prodavnici imaju mogućnost da ostvare bonus u skladu sa rastom prometa pojedine prodavnice u odnosu na prethodnu godinu, što znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih prodavnica.

  “Za JYSK je važno da imamo jednostavan sistem bonusa sa kojim su svi upoznati i da je lako razumljiv. Verujemo da su zaposleni motivisani kad su nagrađeni za postignuti uspeh, a posebno zato jer gornja granica u visini bonusa ne postoji. Takođe, sigurna sam da je to još jedan od razloga naše odlične usluge koju pružamo kupcima u našim prodavnicama. Na kraju, svi su svesni da se svaki dodatno uložen trud isplati“, kaže Vesna Kukić Lončarić

  Najviši bonusi isplaćeni zaposlenima u prodavnicama u Novom Sadu i Nišu

  Posebno je zanimljiva činjenica da je finansijska godina 2019/20 posebna i po tome što JYSKove prodavnice ovoga proleća nisu bile u mogućnosti da rade uobičajeno i sa punim radim vremenom kao i da je uprkos nezahvalnoj situaciji uspeo da se ostvari vrhunski rezultat.

  Bonus na promet isplaćuje se na osnovu zajedničkog rada, bez obzira na radno mesto, jer cela prodavnica funkcioniše kao tim i bonus se deli na sve zaposlene u jednakom odnosu. S obzirom na to da se nagrađuje ostvareni rezultat, ove godine najbolja prodavnica je imala priliku da dobije za svakog od zaposlenih bonus u iznosu od gotovo 500.000 RSD.

  Bonus sistem je uređen tako da nagrađuje vrhunski rezultat i vrhunske zaposlene, što se u JYSKovom slučaju pokazalo kao odlična kombinacija.