Crnogorski bokser Nikola Sjekloća vraćen je pre desetak dana sa beogradskog aerodrom na kom su policajci objasnili da mu u Srbiji ne mogu garantovati bezbednost, pišu podgoričke Vijesti.

Budvanin, rođen u Nišu, 31. maja je u beogradskog hali „Ranko Žeravica“ trebalo da ukrsti rukavice sa Francuzom Morisom Positijem.

Nakon što je sa trenerom i timom sleteo u Beograd, službenici srpske policije obavestili su Sjekloću da se u Crnu Goru mora vratiti prvim avionom.

Srpske bezbednosne službe saopštile su mu, tvrdi, da mu ne mogu garantovati da neko neće pokušati da ga ubije i u ringu.

Sjekloća je za Vijesti potvrdio da je vraćen sa beogradskog aerodroma, ističući da mu nije jasno zbog čega se neko u tamošnjoj policiji odlučio da i njega stavi na spisak nepoželjnih.

„Nikada u Srbiji nisam napravio čak ni incident, rođen sam u Nišu i bez obzira na to što nisam vadio srpska dokumenta, po rođenju imam državljanstvo. Tog dana rekli su mi da ne mogu da uđem u Srbiju i da ne mogu da mi garantuju bezbednost. Ni organizatori bokserske revije Poklon Beogradu nisu obavešteni o tome da ne mogu da uđem u državu, pa je zbog toga nastao problem jer je moj protivnik stigao iz Francuske“, rekao je Sjekloća i dodao da mu je uručeno rešenje o zabrani ulaska u Srbiju, iako je nepuna dva meseca boravio ovde.

„Nemam kriminalni dosije i ne shvatam ko je i zbog čega odlučio da ne mogu da uđem u Srbiju i da tamo nisam bezbedan. Putujem svuda nesmetano. Boksujem u inostranstvu i nikada nigde nisam imao problem kao ovaj u Beogradu. Ne znam ni kako su mogli da mi zabrane da uđem u državu u kojoj sam rođen, ali dobio sam neko rešenje na granici“, rekao je on.

Osim novinarskih izveštaja iz ringa, u žižu javnosti Sjekloća je dospeo prošle godine kada je policija saopštila da je sprečila njegovo ubistvo.

Komentar(1)

  1. djordje delic
    8. јун 2019. 10:50

    Kad rujes izjavama protiv necije drzave onda ne ocekuj crveni tepih. Bravo za sluznenike nase drzave. Dalje druze od Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.