Velikan srpskog i jugoslovenskog glumišta, Mihailo Miša Janketić, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, nakon komemoracije u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Sahrana je počela u 15 časova, nakon završenog opela, a glumca su na večni počinak ispratile brojne kolege, porodica i prijatelji.

Glumac Vojin Ćetković se emotivnim rečima oprostio od velikog kolege Mihaila Miše Janketića, na komemoraciji u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je Janketić odigrao najviše predstava, preneo je Telegraf.

– Hvala ti što mi nisi bio samo otac, nego i prijatelj. Hvala ti za onu čašicu loze u Stupici, kada si studente glume pozvao za svoj sto. Hvala ti za poeziju. Ti si jedini veliki glumac koji je dolazio da gleda klince da bi učio od njih. Da bi igrao u modernom ritmu, kako si rekao. Hvala ti što si nas štitio, jer mi smo uvek hteli da budem deo tog tvog neba – kazao je Vojin.

– Rekao mi je Gaga, onako šapatom, u poverenju, „Miša je vitez“. E, pa, jesi, Janketiću, ljuti se koliko god hoćeš.

– Hvala ti na dobrom ukusu. Da znaš, zapisao sam neke tvoje misli. Hvala ti što si me vodao po ovoj sceni. Za ono kad si me gurao ispred sebe na poklonu, za sve ono gde sam te gledao, za uvek što sam te slušao… Za ludačku snagu i prkos. Za to što si dokazao da ništa nije pogrešno ako služi pravom cilju – završio je Vojin svoj emotivan govor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.