Rebić: Povređeno ukupno 118 policijskih službenika, a procesuirano 153 osobe

0
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Direktor Policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je “tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povređeno ukupno 118 policijskih službenika kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji”, a da je u isto vreme tokom protesta “procesuirano 153 osobe”, saopšteno je iz MUP-a.

Rebić je rekao da su i sinoć “građani bili svedoci neverovatnih razmera nasilja ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i Кragujevcu, i da će policija preduzeti sve mere kako bi se zaustavilo nasilje na ulicama, a izgrednici će biti privedeni pravdi”.

Direktor policije je rekao i da je pričinjena velika materijalna šteta, “jer su demonstranti oštetili imovinu građana, kao i imovinu Republike Srbije”.

“Uništavali su automobile, prozore, izloge, palili kontejnere. U Novom Sadu su razbijena stakla na RTV Vojvodina i zapaljena je vatra na ulazu u Gradsku kuću, dok su u Nišu i Кragujevcu uništeni policijski automobili i bacane su kamenice na zgrade policijskih uprava u tim gradovima. Zahvaljujući koordiniranoj reakciji policije, uspeli smo da uspostavimo kontrolu tokom noći na ulicama”, kazao je Rebić.

Rebić je rekao da je “policija i sinoć reagovala tek kada su na policajce bačene kamenice, dimne bombe, flaše i baklje, pa čak i molotovljev koktel”.

On je dodao da se “plasiraju brojne netačne informacije da su među demonstrante ubačeni ljudi iz bezbednosnih struktura, kako bi izazvali nerede”.

“Sve ono što se dešavalo u prethodna dva dana je zapravo ozbiljan i organizovan napad na pripadnike MUP-a. Takođe, objavljene su i neistine da je policija sinoć koristila gumene metke i da je krenula sa vodenim topovima ka demonstrantima. Sve ove laži imaju za cilj narušavanje ugleda MUP-a, a time žele i da opravdaju huliganske napade na policiju i divljanje na ulicama”, rekao je Rebić.

Rebić je dodao i da su na protestima viđeni i određeni političari koji time “pokazuju da podržavaju nasilje i nerede na ulicama”.

(Beta)