Viši sud u Beogradu odlučio je da sasluša direktora policije Vladimira Rebića i donedavnu pomoćnicu ministra unutrašnjih poslova Dijanu Hrkalović kao svedoke na suđenju dvojici policajaca, osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbija Aleksandra Vučića Potočarioma u julu 2015. godine, kada je napadnut, preneo je B92.

Rebić i Hrkalović će biti pozvani na predlog odbrane, da svedoče na suđenju 23. septembra, za kada je odloženo današnje suđenje, zbog promene sudije.

Suđenje je počelo u maju prošle godine, kada je na početku suđenja iskljčena javnost iz razloga “nacionalne bezbednosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu”, jer će u toku postupka biti iznošeni poverljivi podaci i informacije koje predstavljaju službenu tajnu.

Tako će i direktor policije i Hrkalovićeva biti ispitani bez prisustva javnosti.

Sud, međutim, može u toku postupka da preispita svoju odluku i eventualno otvori postupak za javnost, ali će presudu svakako saopštiti javno. U ovom slučaju sudi se policajcima Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću koji se terete za krivično delo odavanje službene tajne.

Oni su bili uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice još nisu javno saopšteni, a prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.