Razvod o kojem svi pričaju: Bezosova supruga “zaradila” 35 milijardi dolara

Par je u januaru najavio da se razvodi posle 25 godina braka, neposredno pre nego što je list Nešenal inkvajerer objavio članak o tome da Džef Bezos ima aferu sa bivšom televizijskom voditeljkom

0

Osnivač i generalni direktor Amazona Džef Bezos i supruga Makenzi finalizovali su razvod prema kome njoj ostaje 25 odsto od njihovog zajedničkog udela u kompaniji vredan preko 35 milijardi dolara.

U Tviter poruci Makenzi Bezos je danas najavila da će mu posle razvoda ostaviti 75 odsto akcija koje su do sada zajedno imali a ona će zadržati 25 odsto, odnosno četiri odsto ukupnih akcija kompanije Amazon.

Ostavila mu je i sva prava glasa na njihovim ukupnim akcijama u kompaniji.

Dokumenti o razvodu predati su sudu i procedura treba da bude završena za oko tri meseca.

Ona je rekla da takođe ostavlja svoj udeo u listu Vašington Post koji je Džef Bezoz kupio 2013. godine, i Blu Oridžin (Blue Origin) kompaniji za svemirsko istraživanje koju je osnovao.

Par je u januaru najavio da se razvodi posle 25 godina braka, neposredno pre nego što je list Nešenal inkvajerer (National enquirer) objavio članak o tome da Džef Bezos ima aferu sa bivšom televizijskom voditeljkom.

Kada razvod bude gotov, što će biti za oko 90 dana Makenzi Bezoz imaće udeo od četiri odsto u Amazonu.

Pre nego što su se razdvojili Džef Bezos je imao udeo od 16 odsto u Amazonu, vredan preko 140 milijardi dolara, što ga je činilo jednim od najbogatijih ljudi na svetu.

On će i dalje sa udelom od 12 odsto biti najveći deoničar kompanije kada se završi razvod.