Raspored nastupa srpskih sportista drugog dana Olimpijskih igara: Takmičenje počinju vaterpolisti, odbojkašice, nova grupa strelaca i ponovo basketaši…

0

Svakog jutra će vas na sajtu Nedeljnika, do kraja Olimpijskih igara, buditi presek stanja nastupa svih naših sportista koji su se do tada odigrali jer kao i sva druga sportska takmičenja u Aziji, i ovoga puta mnogi naši nastupaju u cik zore. Tako ćete i svake večeri na sajtu Nedeljnika, pre spavanja, čitati detaljan raspored nastupa srpskih predstavnika dok budete spavali, pa i onih nadmetanja u toku jutra po našem vremenu.

I ako se po zori i jutru dan poznaje, procene su da će Igre u Tokiju biti uspešne. Bilans medalja posle prvog dana – kada je reč o srpskim sportistima je – dve medelje, srebrna i bronzana.

Najpre su, kako to obično biva na OI, prvi nastupili takmičari u streljaštvu, u obe kategorije, a srebro za Srbiju je osvojio Damir Mikec. Pretplaćena na medalje, Tijana Bogdanović je uspešno zatvorila učešće srpskih takmičara prvog dana OI. U borbi za bronzu bila je bolja od domaće predstavnice Miju Jamade.

Uspešne startove su imali i Nina Stojanović, Miomir Kecmanović, Novak Đoković, basketaši, veslači.

Iznenađenje, nažalost, nisu uspeli da naprave stonoteniseri, Silađi i Cervar u plivačkim disciplinama, Stojanović i Aleksandra Krunić u dublu, kao ni džudistkinja Milica Nikolić.

Ko bi po rasporedu Olimpijskih igara trebalo da predstavlja Srbij 25. jula

Streljaštvo – 2.00 (po srednjeevropskom vremenu) – Zorana Arunović i Jasmina Milovanović nastupiće u kvalifikacijama, u disciplini 10 metara vazdušni pištolj.

Veslanje – 4.00 – Jovana Arsić će voziti četvrtfinalnu trku u disciplini skul.

Streljaštvo – 4.15 – Finale u disciplini vazdušni pištolj u kom bi mogle da nastupe Arunović i Milovanović.

Boks – 4:48 – Nina Radovanović će se u navedenom terminu boriti protiv Kanađanke Mendi Bižo.

Basket 3×3 – 5.00 – Srbija će, nakon dve pobede prvog dana, pokušati da pobednički niz nastave protiv neugodne Poljske.

Streljaštvo – 6.00 – Milutin Stefanović i Milenko Sebić će nastupiti u kvalifikacijama, u disciplini 10 metara vazdušna puška.

Odbojka – 7.20 – Odbojkašice Srbije očekuje duel protiv Dominikanske Republike u prvom kolu grupne faze.

Basket 3×3 – 8.25 – Kao i prvog dana, basketaši će opet igrati dva meča u kratkom periodu. Protivnik ovog puta je selekcija Belgije.

Streljaštvo – 8.30 – Finale discipline vazdušna puška u kom bi potencijalno mogli da nastupe Stefanović i Sebić.

Tenis – 9.00 – Ivana Jorović igraće protiv Belgijanke Alison Van Ujtvank (nastupa kao druga na programu tog dana, pretpostavlja se da će nastupiti u ovom terminu, ali su moguće izmene).

Vaterpolo – 11.10 – Vaterpolisti Srbije će nastupiti protiv Španije na startu grupne faze. Izabranici Dejana Savića su među favoritima za osvajanje zlatne medalje. Međutim, Španci su izuzetno neugodna ekipa.

Plivanje – 12.21 – Velimir Stjepanović će nastupiti u kvalifikacijama u trci 200 metara slobodnim stilom.

Plivanje – 13.30 – Srpska štafeta 4×100 nastupiće u kvalifikacijama.