Raša Popov dobija spomenik u Beogradu

0
Foto: Printscreen Youtube

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku po kojoj će u Beogradu spomenike dobiti ruski i srpski oslobodioci Beograda u Drugom svetskom ratu “Večita vatra”, pesnik i diplomata Matija Ban,  televizijski novinar Radivoj Raša Popov, direktor srpske i rumunskih škola u Banatu Teodor Janikijević Mirijevski i baletski umetnik Milorad Mišković.

“Večita vatra” će biti postavljena na Spomen groblju oslobodilaca Beograda, a spomenik Matiji Banu po kome je Banovo brdo dobilo ime biće postavljen na Trgu Šumadija ispred gradske opštine Čukarica.

Spomenik Raši Popovu biće postavljen ispred Gradske uprave u Ulici 27. marta, Teodor Janikijević Mirijevski će spomenik dobiti u centralnom parku u naselju Mirjevo, dok će spomenik Miloradu Miškoviću biti postavljen na Obilićevom vencu, ispred zgrade u kojoj se nalazi novinska agencija Tanjug.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je odlučeno da spomenici budu postavljeni u naseljima i na mestima gde su živeli ljudi koji ih dobijaju, kao i da “ne moraju svi spomenici da budu u centru grada”.

(Beta)