Najveći live bend današnjice Ramštajn, priredio je spektakl na Ušću za desetine hiljada fanova. Popularni nemački sastav održao je veliki koncert u Beogradu u okviru svoje Stadion turneje povodom 30 godina benda, prenosi N1.

Bend koji je pomerao granice u svetu muzike provokativnim temama, smelim nastupima, neprevaziđenom pirotehnikom i jedinstvenim scenskim efektima za publiku je priredio performans za pamćenje.

Još u ranim popodnevnim časovima kapije Ušća bile su otvorene. Satima su se okupljali ljubitelji dobrog zvuka, iz čitavog sveta. Zbog veličine ovog događaja, saobraćaj je bio obustavljen u delovima Novog Beograda blizu Ušća.

Bilo je jasno i pre početka da je Ramštajn jedinstven u svom vizuelnom i scenskom identitetu, a za sinoćni spektakl bila je potrebna ogromna oprema, koju je prevezlo 77 šlepera kako bi se montirala grandiozna bina, ali i ceo mini-grad na Ušću, gde je publika uživala.

Bina je bila opremljena različitim rekvizitima koji su ispuštali vatru i varnice, od onih velikih sa dve strane bine, koji su puštali plamen visok do 20 metra, do najsitnijih segmenata scene široke 60 metara i visoke preko 30 metara, a pored popularne šestorke tu je bila i armija ljudi koja je radila na ovom događaju.

Bina je postala fuzija metala i vatre, eksplozivni nastupi su podigli publiku koja je uglas pevala zajedno sa bendom. Nizali su se hitovi Ramm, Keine Lust, Sehnsucht, Asche zu Asche, Mein Herz brennt, Zeit, Deutschland, Sonne.

Ramštajn je posebno „zapalio“ publiku planetarnim hitom „Du hast“, već prvim tonovima. Pesmu je pratio vatreni spektakl koji je atmosferu doveo do usijanja.

Na samom kraju koncerta Til Lindeman zahvalio se publici na srpskom.

„Hvala, Beograde“, rekao je frontmen Ramštajna, a onda se zahvalio i na engleskom, nemačkom i ruskom jeziku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.