“Radovanovićev poziv da SZO pošalje ekspertski tim?Ovakav način iznošenja neistina i poluinformacija sigurno negativno može da utiče na sve…”

4
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Sve mere koje je donosio Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje epidemije koronavirusa, bile se “u skladu sa epidemioliškim pokazateljima u datom trenutku” – izjavila je danas Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktorke Instituta Srbije za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović – Batut”.

Komentarišući poziv epidemiologa Zorana Radovanovića Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) da pošalje ekspertski tim koji bi pomogao u borbi protiv koronavirusa i ispravnog informisanosti javnosti u Srbiji, Kisić Tepavčević je za televiziju B92 rekla da su sve odluke Kriznog štaba bile “na nivou preporuka”, kako je navela, “kao i uvek kada se donose različite vrste stručnog mišljenja”.

“Kritikovati je lako i kritika jeste dobra, diskusija jeste odlična ukoliko je produktivna, ali ovakav način iznošenja neistina i poluinformacija sigurno negativno može da utiče na sve, jer donosi neku vrstu nepoverenja”, ocenila je ona.

Ona je rekla da kada je tek počela je epidemija u Srbiji, nije bilo testova i da je prvih 1.000 testova Srbiji dala Svetska zdravstvena organizacija.

Dodala je da je potom SZO Srbiji poklonila još 1.000 testova, te da je Srbija od početka imala testove “uz podršku SZO”.

“Posle, kada su testovi bili dostupniji na svetskom tržištu, mi smo se trudili da ih uvek nabavimo maksimalno koliko može”, rekla je Kisić Tepavčević.

(Beta)

4 KOMENTARA

  1. ej bre ,pa ispade taj Radovanovic nevidjeni ekspert.covek sve zna u sve se mesa.akademik.pa gde on bi dosad u zemlji Srbiji.ma ,ajde ,smesan lik.ekspert.

  2. Ok, verujemo i Kisickoj i Radovanovicu.
    Ali zasto ovako prenaglasen strah od pomoci svetske zdr.org. pa zar ne bi bilo super da nam pomognu?

  3. Nije sve cisto. Da je Kisicka iznosila istinite podatke onda bi dozvolila kontrolu od strane szo. Ovako je priznala da skrivaju podatke. Laze a da ne pocrveni
    Sramota ko je nepoznati slusa mislice da je srpski narod glup i lazljiv. Sramota za drzavu a najveca sramota za predsednika koji namerava da je postavi za ministra zdravlja
    On voli takav prevrtljiv kadar koji ce besramno lagati za njega kao sto to radi Brnabicka. One su sramota za zenski rod.

  4. Neverovatno da ovu zenu, posle svega, nije sramota da se uopste pojavljuje u medijima i daje bilo kakve izjave…

Comments are closed.