Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić posetio je Muzej savremene umetnosti u Beogradu i uverio se da pripreme za otvaranje retrospektivne izložbe slavne Marine Abramović teku po planu, piše u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

„Izuzetno značajno otvaranje izložbe nas očekuje naredne sedmice. Marina Abramović je svetska umetnička zvezda, a Beograd će biti umetnički centar narednih meseci. To je velika čast, ali i odgovornost“, istakao je Radojičić.

On je podsetio da su ugledni mediji izložbu Marine Abramović najavili kao jedan od najvećih umetničkih događaja u svetu, dok se postavka, pored Pariza, Sao Paula, Lagosa i Londona, našla na listi „28 izložbi zbog kojih vredi putovati“ istaknutog Njujork tajmsa.

Radojičić je istakao da je u prethodne dve godine Muzej savremene umetnosti, posle rekonstrukcije posetilo oko 250.000 ljudi.

Vršilac dužnosti direktora MSU Slobodan Nakarada podsetio je da će 28. septembra biti održano predavanje Marine Abramović ispred MSU, kada se očekuje 6.500 poštovalaca njenog rada, dok se tokom izložbe očekuje oko 150.000 ljudi iz Beograda, Srbije, regiona, Evrope i sveta.

Na retrospektivnoj izložbi „Čistač“, koja je pre Srbije obišla Švedsku, Dansku, Norvešku, Nemačku, Italiju i Poljsku, naći će se više od 120 radova: slika, crteža, objekata, fotografija.

Izložba se otvara 21. septembra ove godine i traje do 20. januara 2020. godine, naveli su organizatori.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.