Radojičić: Kamere iznad vrata u gradskim autobusima radi veće bezbednosti putnika

0
Profimedia

(Beta) – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će iznad svih vrata u autobusima u javnom prevozu biti postavljene kamere kako bi vozači kontrolisali situaciju preko posebnog ekrana, navodeći da je suština tog sistema bezbednosti da vozilo neće moći da krene dok sva vrata nisu zatvorena.

“Tako će lakše moći da vidi da li su putnici bezbedno ušli ili izašli iz autobusa. Svako vozilo će posedovati poseban taster za vozača koji svetli dok su vrata otvorena, a gasi se po zatvaranju”, rekao je Radojičić za TV Prva.

On je naveo da se uvodi i novo osvetljenje iznad vrata kako bi i putnici jasnije videli da li su vrata zatvorena ili otvorena.

“Na ovaj način do sada smo opremili 500 autobusa. Cilj nam je da do 1. septembra ovaj sistem instaliramo u svim autobusima. To će biti dodatni faktori sigurnosti, naročito za decu, jer želimo da pre početka školske godine smanjimo svaku vrstu rizika i povećamo bezbednost svih putnika u vozilima javnog gradskog saobraćaja”, rekao je Radojičić a preneo je Beoinfo.