Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Udruženi granski sindikati Nezavisnost održali su danas tradicionalni prvomajski protest i upozorili na loš položaj radnika i situaciju u kojoj oni moraju da preživljavaju, a ne da žive, preneo je N1.

Protest kod Doma Sindikata na Trgu Nikole Pašića počeo uz zvuke radničke pesme Internacionale, a učesnici nose brojne sindikalne zastave i parole.

Skup je organizovan pod parolom „Veće plate za ostanak i opstanak“, jer kako je napomenuto, uz ovakve uslove rada sve više mladih ali i drugih radnika otići će u inostranstvo.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović rekao je da su sindikalci danas u prilici da se opet bore „za tri osmice“, odnosno za osmočasovno radno vreme i isto toliko odmora i kulturnog obrazovanja.

Predsednik „Nezavisnosti“ Zoran Stojiljković naglasio je da „radnici u Srbiji ne žive, nego preživljavaju“ i da svaki vanredni trošak od 100 evra „drma kućne finansije“.

Dokle misle da nam gužvaju karakter i da nas ponižavaju, zapitao je Stojiljković.

Stojiljković je zatražio da sidikati, umesto da svake godine 1. maja bezuspešno protestuju, oroče svoje zaheve, kao i da se zalažu za povratak kolektivnih ugovora, kojih godinama nema.

Koloni se priključila i grupa Saveza komunističke omladine Jugoslavije koja je nosila transparent „Marksizam – Lenjinizam – Rušimo kapitalizam“.

Učesnici prvomajskog protesta pošetali su ulicama centra Beograda.


Komentar(1)

  1. Zlaja
    1. maja 2019. 15:11

    A Orbovic 200000 plata.Hahaha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.