Radnici Fijata nakon sastanka sa Vučićem: “Dogovorili smo i veće otpremnine. Uspeli smo, ali to najpre moramo da podelimo sa radnicima”

  0
  (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

  Iako nisu želeli da pričaju o detaljima jutrošnjeg sastanka sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i ministrima u Vladi radnici Fijata kažu da su uspeli da se dogovore za veće otpremnine.

  “Odavde idemo za Kragujevac da prenesemo radnicima detalje razgovora i posle toga tek mogu da kažem da li sam zadovoljan. Ako me pitate kao člana sindikata, a ne predsednika, onda mogu da kažem da sam zadovoljan, ali moramo da sa ostalim radnicima prvo razgovaramo”, kaže predsednik Samostalnog sindikata u Fijat plastiku Saša Đorđević, a prenosi Danas.

  Na pitanje da li su uspeli da dogovore veće otpremnine Đorđević kaže da jesu.

  “Uspeli smo, ali i to moramo najpre da podelimo sa radnicima”, napominje.

  Konačno su, kako kaže, uspeli da definišu zaštićene grupe, jer im je to bilo na prvom mestu. Osim trudnica, porodilja, da se u posebne zaštićene kategorije računaju i samohrani roditelji, slučajevi gde oboje rade u firmi.

  Uspeli su, ističe, da spasu ne samo “svakog radnika”, već cele porodice.

  “Dogovor je da se sve implementira narednih nekoliko dana i oko kategorija i onih koji žele da ostanu da rade, o obezbeđivanju posla, ima tu puno posla da se uradi, a vremena nema mnogo”, ističe Saša Đorđević.