(Beta) – Za Srbiju je od ogromnog značaja dolazak različitih vrsta kapitala i investicija, kao što je Američki fond za razvoj (DFC), koji je deo američke vlade i sa kojim ćemo realizovati infrastrukturne projekte vredne 3,7 milijardi dolara, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Mi se nalazimo u centru regiona i strateški je važno da se regionalno povezujemo, što je politika predsednika (Aleksandra) Vučića i naše vlade“, rekla je ona za RTS.

Najavila da će se sutra sastati sa delegacijom DFC, koja je juče doputovala u Beograd, i razgovarati o konkretnim infrastrukturnim projektima.

„Radimo ono što je dobro za Srbiju. Mi smo centar regiona i regionalno povezivanje je veoma važno za političku i finansijsku stabilnost ne samo naše zemlje, već i celog regiona. Sutra ćemo konkretno razgovarati o svakom projektu i u drumskom i u železničkom saobraćaju. Nema potrebe da stojimo i čekamo, spremni smo, kao što je i američki fond spreman“, rekla je ministarka.

Istakla je da u Srbiji ne bi bilo više od 14 milijardi evra investicija u infrastrukturu, niti bi najbolje svetske kompanije radile, da nisu sigurni uslovi poslovanja.

Mihajlović je ocenila i da je otvaranje regionalne kancelarije DFC u Beogradu politički značajno, te da je poseta Vučića SAD važna za bilateralne odnose dve zemlje duge 130 godina.

„Кada je reč o povezivanju Beograda i Prištine, autoput mira Niš-Merdare-Priština je jedan od projekata. Obezbedili smo finansiranje za prvu deonicu dugu 33 kilometra od Niša do Pločnika, sa DFC ćemo razgovarati o izgradnji ostalih deonica. Takođe, povezivaćemo se i u železničkom saobraćaju. Кada napravite infrastrukturu, onda se sav saobraćaj prebacuje na te koridore, vremena se menjaju, a dežurni kritičari to zaboravljaju“, rekla je ona.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Bobby
    22. септембар 2020. 10:41

    Да ви радите нешто добро за Србију, не би ти ту стајала и објашњавала нама колико је то добро ! Не закопчавамо се ми баш сви на леђима. Проблем је само у томе што је то добро у томе да се вишак вредности капитала извлачи из Србије. И није то први "патент" такве врсте у Србији, има их од Азербејџана, па све до Кине, само је разлика да ли баш сви имају "канцеларије" у Србији. Оно што је "добро" у том пљачкању Србије, је то, да онај ко је успоставио услове да континуирано пљачка је заинтересован да му то нико други не омета. И то је много сигурнији "рекет", и од НАТО и ЕУ заједно. А народ нека види како ће то да плати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.