Ja sam odigrao poslednju predstavu u Beogradu 1992. u Domu omladine, ispričao je u velikom intervjuu za Blic proslavljeni glumac Rade Šerbedžija, koji je u petak uveče nastupio u „Antigoni – 2.000 godina kasnije“, u režiji Lenke Udovički i izvođenju teatra „Ulysses“. „Antigona“ je otvorila ovogodišnji Belef.

„Bila je to ‘Majka Hrabrost’ Bertolda Brehta. Glavne uloge smo igrali Mirjana Karanović, Branka Petrić, Petar Kralj, Žika Milenković i ja… Igrali su još mladi Nebojša Dugalić i Bojan Žirović i dečak Nikola Đuričko… Bila je to naša antiratna predstava kojom smo Ljuba Tadić i ja otvorili naše pozorište PPPP (Preduzeće za privatne pozorišne poslove)“, ispričao je Šerbedžija za Blic.

„Te godine Lenka i ja smo napustili Beograd i ostale gradove bivše Jugoslavije i otišli u London, pa potom u Ameriku. Te godine sam i ja prestao da budem glumac na srpsko-hrvatskom jeziku“, kazao je Šerbedžija.

On je, između ostalog, kazao da je, po njemu, samo vreme socijalističke Jugoslavije imalo pravi dignitet, kao i da je budućnost ovih prostora „šarena i neizvesna“.

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.